Katholieke basisschool De Toekomst.
Katholieke basisschool De Toekomst. Google Streetview

Wethouder stelt keuze voor locatie vijf centrumscholen voor de zoveelste keer uit

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur heeft nog steeds geen keuze gemaakt voor de locatie van het nieuwe gebouw van de vijf basisscholen in het centrum van Dronten. De gemeente bespreekt eerst een ‘verdiepend verkeersonderzoek’ met de scholen.

In juni schreven B en W in een brief aan de gemeenteraad: „Wij verwachten in het laatste kwartaal van dit jaar duidelijkheid en kunnen dan een definitieve locatiekeuze aan u voorstellen.” Het college bevestigde dat in september in haar begroting: „De bedoeling is dat we nog dit jaar een keuze maken.” Op dat moment had de gemeente nog twee locaties op het oog.

Verkeersonderzoek

Het jaar is inmiddels verstreken. „Er is nog niet gekozen voor een definitieve locatie”, erkent een woordvoerster van de gemeente desgevraagd, „Er heeft een verdiepend verkeersonderzoek plaatsgevonden, waarvan de resultaten met de onderwijsorganisaties is besproken.”

De planning is nu dat het gemeentebestuur eind januari een eerste besluit neemt. Dan komen B en W ook met een plan voor inspraak van omwonenden. In september had de wethouder nog aan de gemeenteraad beloofd dat die participatie in het najaar van 2021 zou plaatsvinden.

De nieuwe centrumschool moet een gezamenlijk onderkomen worden voor De Schakel, Aan Boord, De Toekomst, Aquamarijn en De Driemaster. Ook de voorschoolse educatie, kinderopvang, GGD, buitenschoolse opvang en een sportzaal krijgen een plek in het nieuwe gebouw.

Centrumscholen

.

Locatie scholen

In het westen (groen) de schoolgebouwen voor voortgezet onderwijs, in het oosten (rood) de huidige basisscholen.