Foeke Bongers - Leefbaar Dronten
Foeke Bongers - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

Ambtelijk apparaat in Dronten is niet klaar voor het bouwen van hele wijken

Gemeente

DRONTEN - „Wie gaat het doen?” Dat vraagt Leefbaar Dronten-raadslid Foeke Bongers als het gaat om de groei van de gemeente naar 65- of 75-duizend inwoners, „We hebben helemaal geen ervaring met het aanleggen van wijken. Is de ambtelijke organisatie wel in staat om deze opdracht uit te voeren.”

Het antwoord van Monique van Esterik, directeur bedrijfsvoering van de gemeente, was zonneklaar: het ambtelijk apparaat is er niet klaar voor. Zij vertelde dat de ambtenaren gewend zijn aan het aanleggen van straten: „Maar als het echt om wijken gaat, dan is er expertise nodig.”

Bewust

Bij een grote nieuwbouwopgave moet er dus wat gebeuren in het gemeentehuis. „Daar zijn we ons zeker van bewust”, aldus Van Esterik, die aankondigde dat B en W dan zullen aankloppen bij de gemeenteraad. 

Suzanne Stoop van de PvdA was niet gerustgesteld: „Ik maak me zorgen. We zitten in een wooncrisis. U had eigenlijk gisteren al moeten beginnen.” Volgens de directeur hoeft ze er niet over in te zitten: „We hebben hele korte lijnen in het gemeentehuis.”

Extra woningbouw