Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie
Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Groei van gemeente Dronten naar 75.000 inwoners is nog wel degelijk in beeld

Gemeente

DRONTEN - Een groei van de gemeente Dronten van de huidige 43.000 inwoners naar 75.000 is nog wel degelijk in beeld. Hoeveel het er precies worden, dat moeten onderzoeken in de komende maanden uitwijzen. Wethouder Gerrit Jan Veldhoen zei dat gisteravond in antwoord op een vraag van Rob van der Schans (D66).

De kersverse ChristenUnie-wethouder trekt in deze verkiezingstijd de ‘bestuurlijke kar’ als het gaat om de bouw van duizenden extra woningen. Suzanne Stoop van de PvdA verwonderde zich daarover, omdat het tot nu toe onder wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) viel.

Nog niet vastgelegd 

Hoeveel extra huizen er precies gebouwd worden, is nog niet vastgelegd. Wel stelde de gemeenteraad vorig jaar dat 65- à 75-duizend inwoners bespreekbaar is.

De gemeenteraad neemt deze maand nog geen besluiten over die groei, wel over de inspraak en de weg die moet worden afgelegd voordat ze een besluit neemt. B en W spreken in hun voorstel daarover niet meer over het aantal van 75.000. In dat stuk staat alleen 65.000 vermeld.

Bandbreedte 

Rob van der Schans vroeg zich gisteravond af, waarom het gemeentebestuur nu richting 65.000 lijkt te gaan. Gezien de uitspraken van gemeenteraadsleden een jaar geleden, wil het D66-raadslid ’t liefst vasthouden aan de bandbreedte van 65- tot 75-duizend.

„Het noemen van een getal is altijd lastig”, antwoordde Veldhoen. Hij voegde eraan toe dat de door de raad genoemde bandbreedte niet verdwenen is: „Die 65.000 is niet zo strak dat er niet van kan worden afgeweken.”

Extra woningbouw

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.