Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Gemeente ziet omgekeerde vlag als ‘noodsein’ en grijpt niet in

Gemeente

DRONTEN - Rijkswaterstaat haalt de omgekeerde Nederlandse vlaggen langs rijkswegen weg, verschillende gemeentes doen dat ook op openbare plekken, maar de gemeente Dronten grijpt niet in. Het ziet de vlaggen als ‘noodsein’.

In Biddinghuizen hangt sinds dinsdagavond een aantal straten vol met omgekeerde Nederlandse vlaggen en dat zorgt niet bij iedereen voor positieve reacties. Met name onder militairen en veteranen valt de actie slecht, maar dat is voor de gemeente geen aanleiding om de vlaggen te verwijderen. “Wij hebben begrip voor de onrust bij de boeren, zij hebben het recht zich uit te spreken. ‘Het noodsein’ (de omgekeerde vlag) is een vreedzaam protest”, reageert een woordvoerder. 

Gesprek

De gemeente stelt wel dat het begrip heeft voor mensen die zich gekwetst voelen door het omgekeerd ophangen van de vlag. “Met name vanuit de hoek van onze veteranen ontvangen wij berichten van ongenoegen. Zoals wij onze inwoners kennen zijn de vlaggen niet opgehangen uit disrespect, maar als symbool van nood. Als gemeente nemen wij het initiatief om met een delegatie van de boeren en veteranen het gesprek aan te gaan.”

!