Milieustraat gemeente Dronten.
Milieustraat gemeente Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Groot onderhoud aan milieustraat: 28 en 29 september gesloten

Gemeente

DRONTEN - De milieustraat in Dronten is op woensdag 28 en donderdag 29 september gesloten wegens groot onderhoud. De milieustraat aan De Schipbeek 30 krijgt nieuwe aan- en afmeldzuilen. 

Deze apparaten wegen het gewicht bij aankomst en vertrek om zo te registreren hoeveel gewicht er is afgeleverd bij de milieustraat. Inwoners kunnen vanaf 30 september ook pinnen vanuit de auto en het is mogelijk -als daar behoefte aan is- een bon met weeggegevens te ontvangen.

Meeste gratis

Het wegbrengen van afval naar de milieustraat is in de meeste gevallen gratis. Voorbeelden van gratis afval zijn: bruin- en witgoed, klein chemisch afval, schoon metaal, textiel, glas, papier, autobanden zonder velg, groenafval, schoon puin en schone grond en asbest (speciaal verpakt).

Bankstellen, matrassen, vloerbedekking en bijvoorbeeld hout vallen onder betaald afval. Inwoners kunnen jaarlijks per huishouden 100 kilo afval gratis brengen. Huishoudens die over dit bedrag komen, betalen hiervoor. “Een efficie¨nte en toegankelijke milieustraat draagt bij aan het beter scheiden van afval, waardoor het aantal kilo’s restafval minder wordt en spullen kunnen worden hergebruikt of gerecycled”,