Burgemeester Gebben tijdens de informatieavond.
Burgemeester Gebben tijdens de informatieavond. Foto: Wouter Foppen

Burgemeester Gebben over afgelopen dagen: ‘Heel intensief’

Gemeente

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - “Ik ben moe! Ik ben zo verschrikkelijk moe!” Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben als hem de vraag wordt gesteld hoe de afgelopen dagen waren. Dinsdagmiddag werd bekend dat Dronten maximaal 1500 geregistreerde vluchtelingen op gaat vangen en dat maakt wat los. 

De burgervader blaast nog maar een keer uit als hij geantwoord heeft op de vraag. “De afgelopen week was heel intensief. Wat ik ook zei tijdens de persconferentie: het zijn sporen die paralel lopen, terwijl die sporen normaal gesproken allemaal achter elkaar lopen. En dat moest in een heel hoog tempo, onder een enorme druk. Daarom ben ik super trots dat we het voor elkaar hebben gekregen. De mensen zijn met hart en ziel aan de slag gegaan en als het dan gelukt is merk je ook wel iets van ‘oké, dit was even heel hard werken’. Ook voor mij.”

Reacties

De reacties waren volgens de burgemeester de afgelopen dagen goed, al klonk er logischerwijs ook kritiek. “Er was bijvoorbeeld net een vrouw uit Elburg die taalles geeft en graag iets wil doen”, vertelt Gebben tijdens de informatieavond bij Beachclub NU. “Er liep nog een andere meneer die ook iets met scholing deed en wilde helpen. Hartstikke mooi.”

Tijdens de informatieavond klonken er soms andere geluiden, ook op internet zijn er ladingen aan kritiek te vinden. Maar op de persconferentie van dinsdag ging de burgemeester al in op dat laatste. “Ah, de ‘reaguurders’. Ik beoefen dit vak al vijftien jaar en politiek is niet voor bange mensen. Als je daar niet tegen kunt, moet je iets anders gaan doen.”