De uitgelote inwoners tijdens het overleg in De Meerpaal.
De uitgelote inwoners tijdens het overleg in De Meerpaal. Foto: gemeente Dronten

Honderd uitgelote Drontenaren starten beraadslagingen over toekomst van Dronten

Gemeente

DRONTEN - Ruim honderd uitgelote inwoners van de gemeente Dronten kwamen donderdag voor ā€™t eerst bij elkaar in De Meerpaal om zich te buigen over de toekomst van hun gemeente. Na de zomer overhandigen zij hun bevindingen aan de gemeenteraad. De raad stelt daarna de Toekomstvisie Dronten 2050 vast.

Tijdens de eerste bijeenkomst maakten de deelnemers kennis met elkaar. Ze werden toegesproken door Reinout de Vries van bureau EMMA dat het traject begeleidt, door de wethouders Peter van Bergen en Siert Jan Lap en door gemeenteraadslid Chantal Sijtsma-van Nieuwkerk (Leefbaar Dronten). 

In besloten kring

Na de officiƫle installatie ging de groep in besloten kring echt van start ging. Tot eind juni zijn er zes bijeenkomsten. In de laatste samenkomst stemmen ze over alle adviezen. De ideeƫn die minimaal tweederde van stemmen krijgen, komen in het uiteindelijke advies aan de gemeenteraad.

Het overleg van inwoners volgt op een project voor het basis- en voortgezet onderwijs. Ook organisaties, instellingen, bedrijven en verenigingen zijn al in de gelegenheid gesteld om hun visie te geven op de toekomst van de gemeente.