Afbeelding

Gemeente kiest voor 'positieve benadering' van spijbelaars uit Syrië en Eritrea

Gemeente

DRONTEN - Een groep van ongeveer 40 voornamelijk Syriërs en Eritrese jongeren spijbelt regelmatig. De gemeente heeft gekozen voor een ‘positieve benadering’ van deze jongeren. Maandag reikt de burgemeester een prijs uit aan de klas en leerling met het minste verzuim.

De afdeling leerplicht van de gemeente en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is al enige tijd bezig om voor deze groep jongeren een geschikte aanpak te bedenken. Het zijn vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning en vanwege die specifieke status is er uiteindelijk gekozen voor wat de gemeente omschrijft als: ,,Een positieve benadering.'

Leerplicht in Nederland

In het kader daarvan is er vorige maand een dag georganiseerd, waarbij deze jongeren door diverse partijen, waaronder de politie, zijn begeleid naar school. Vervolgens zijn zij in de klas door leerplichtambtenaren en bureau HALT voorgelicht over leerplicht in Nederland.

Ook is er een wedstrijd uitgeschreven tussen de diverse klassen. Burgemeester Aat de Jonge overhandigt maandag de prijzen in het AZC aan de Vossemeerdijk in Dronten.