Leerlingen Zevensprong in actie voor Oost-Europa
Leerlingen Zevensprong in actie voor Oost-Europa Foto: Evert Morren

Ingezonden: Zevensprong in actie bij Dorcas voor Oost-Europa

Ingezonden Ingezonden

DRONTEN - De Dorcas-winkel in Dronten zet zich de komende maanden extra in voor mensen in nood in Oost-Europa. Door de oorlog stijgen de prijzen hier enorm en de voedselvoorraden raken op. Dat geldt voor Oekraïne, maar ook voor bijvoorbeeld buurlanden Moldavië en Roemenië. De Dorcas-winkel zamelt geld in voor voedsel. Klanten kunnen bij hun bezoek aan de winkel een donatie doen. 

Leerlingen van PC basisschool de Zevensprong zetten zich ook in bij Dorcas om geld in te zamelen. Ze hebben zelf wat gebakken of gemaakt en verkopen dat in de Dorcas-winkel. De bedoeling is dat er regelmatig groepjes kinderen in de winkel hun zelf gemaakte spullen of baksels gaan verkopen.

Verder zullen leerlingen ook kennismaken met Dorcas als organisatie. Dorcas zet zich vanuit identiteit in voor de mensen in de wereld die hulp hard nodig hebben.

In de winkel staat een opvallende display van een granny, een oudere vrouw uit Moldavië. Hier kiest een klant een bedrag om te doneren, neemt het bijbehorende kaartje mee naar de kassa en rekent daar de gift af. Dorcas besteedt het geld aan de inkoop van voedselpakketten. Ook helpt de organisatie mensen weer een toekomst op te bouwen. Er worden bijvoorbeeld vak-trainingen gegeven en de organisatie werkt aan sociale vangnetten voor ouderen. Dit zorgt ervoor dat de voedselpakketten later niet meer nodig zijn. 

Naast de actie in de winkel kunt u ook meedoen door te geven via www.dorcas.nl/voedselactie of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie. Op de website staat onder andere locaties waar vrijwilligers actief zijn voor de Dorcas Voedselactie, want ook kerken en supermarkten doen mee. 

Sint- en Kerstinkopen

In de winkel is inmiddels een feestelijke Kerstmarkt ingericht die druk bezocht wordt. Kerstartikelen in alle soorten, maten en kleuren zijn te koop voor zeer lage prijzen. Er worden steeds opnieuw kerstartikelen aangevoerd. In deze week voor Sinterklaas zijn er veel laaggeprijsde cadeautjes te vinden.Met het ingezamelde geld worden net als bij de Voedselactie projecten in Oost-Europa ondersteund. Bezoekers kunnen, zoals altijd, genieten van een gratis kop koffie. 

Dorcas Winkel Dronten is gevestigd aan De Dieze 30. De openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

In de winkel werken allemaal vrijwilligers die zich in zetten voor het goede doel. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. 

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.