Afbeelding
Foto: Bastiaan Heus

VVN houdt opfriscursus voor fietsers

Ingezonden

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een VVN Opfriscursus voor fietsers en e-bikers van 50 jaar en ouder. Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De cursus vindt plaats op woensdag 10 mei 2023 van 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) in Zalencentrum De Open Hof, De Zuid 2, 8251 BH in Dronten 

Fietsen door de natuur of boodschappen doen op de fiets. Heerlijk toch, die vrijheid? Fietsen doen we vaak al van jongs af aan. Het is leuk, duurzaam en gezond. Logisch dus dat we allemaal zo lang mogelijk willen blijven fietsen. Wel verandert het verkeer. De fietspaden worden drukker en er komen nieuwe vervoermiddelen bij. Ook merk je door het ouder worden misschien fysieke veranderingen die het fietsen lastiger maken. Doordat je lichaam kwetsbaarder wordt is de impact bij een ongeval groter dan bij een jonger persoon. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je veilig blijft fietsen. VVN helpt daar graag bij.

Deze cursus bestaat uit een workshop van ca. 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen fietsers de verkeerskennis op. Onderwerpen als omgaan met verschillende medeweggebruikers en vitaliteit komen op een ontspannen manier aan bod. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. Ook worden de verkeersregels besproken en is er ruimte voor vragen. 

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN je direct aan te melden via de website www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Fiets Dronten. Vermeld in de e-mail jouw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20.