Afbeelding
Sonja Jalving-van Asselt

Transportbedrijf Jalving te Dronten: senior met pensioen, junior neemt over

Partnerbijdrages

Vanaf 1969 is Hans Jalving al aan het rijden met transport. Wat een prachtige tijd hebben ze gehad. Mooie ritten naar o.a. het Midden-Oosten, Italië en Griekenland, meerdere vrachtwagens en totaal andere tijden met andere wetten. Afgelopen zomer van 2019 bestond zijn bedrijf, wat nu geruime tijd een eenmanszaak is, 50 jaar. Dat was natuurlijk reden voor een mooi feestje. Niet ieder bedrijf krijgt de kans om een jubileum van 50 jaar te vieren. Hans is in augustus 76 jaar geworden en nu vindt hij het mooi geweest. Tijd om eens te genieten van pensioen.

Zijn zoon Robert heeft in het verleden ook met zijn vader in de VOF gezeten, maar had toch andere ambities. Toen hij “Between Jobs” kwam te zitten eind juli, en zijn vader net de laatste vracht ging afleveren in Italië, ontstond toch het idee om de vrachtwagen over te nemen en de grote stap naar ”eigen rijder” te zetten. Inmiddels is Robert al een paar weken gestart, in de vrachtwagen van Hans en het contract bij de opdrachtgever heeft hij in de pocket.

Robert heeft sinds 21 oktober zijn eenmanszaak ingeschreven bij de KvK onder de naam: Jalving Transport Dronten en hoopt dat het eerste jaar goed verloopt. Het enigste wat eventueel tegen kan zitten is de wat oudere vrachtwagen, maar die kan nog zeker een paar cijfers op de teller mee. Robert is enthousiast en vastberaden deze unieke kans met beide handen aan te pakken. Het is nu of nooit!