Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waarom de Volkswagen Transporter geliefd is bij iedereen

Partnerbijdrages

Ondernemers, vakantiegangers, hippies, gepensioneerden… we kunnen geen bevolkingsgroep opnoemen waarbij de Volkswagen Transporter niet geliefd is. Vrijwel iedereen heeft een zwak voor dit klassieke model dat al 70 jaar in productie is. Waarom dit zo is, leggen we in dit artikel uit.

Het tijdloze Volkswagenbusje 

Iedereen kan zich wel een herinnering vormen bij het Volkswagenbusje van weleer. Alleen al met het benoemen van de term “Volkswagenbusje van weleer” weet iedereen welk model er bedoeld wordt: de Volkswagen Transporter. De Volkswagen Transporter is dan ook de meest verkochte bestelbus ter wereld en dit komt zeker niet alleen omdat dit model al zo lang in productie is. Het model kreeg een vormgeving dat veel gelijkenissen kent met de iconische Volkswagen Kever. Alleen al deze uitstraling zorgde ervoor dat de Volkswagen Transporter niet alleen zeer populair werden maar het tijdloze Volkswagen busje in later stadium uitgroeide tot een echt verzamelobject. Dit is nog altijd het geval. De Volkswagen Transporter wordt nog altijd graag gebruikt als camperbusje door liefhebbers van nostalgie.

Waarom de Volkswagen Transporter nog altijd een interessante bestelwagen is

Uit het bovenstaande zou je wellicht kunnen opmaken dat de Volkswagen Transporter inmiddels een museumstuk is. Niets is echter minder waar dan dat. De Volkswagen Transporter is nog altijd een zeer interessante optie als je op zoek bent naar een geschikte bestelwagen. De Volkswagen Transporter is ingericht met het oog op de doelstelling. Het interieur is robuust en kan een stootje hebben. Daarnaast heeft Volkswagen een uitstekende naam op gebied van betrouwbaarheid en heeft de Transporter uitstekende rijeigenschappen. De Transporter rijdt net zo comfortabel als een personenauto. Juist dit soort eigenschappen maakt de keuze voor een Volkswagen Transporter occasion wel erg interessant.

Jouw keuzemogelijkheden in Volkswagen Transporter occasions

Als je bij een gespecialiseerde occasion aanbieder als DUTCH Vans gaat kijken naar het aanbod in Volkswagen Transporter occasions, kom je al snel tot de conclusie dat je uitkomt op een T5 of een T6 model. De T6 modellen zijn immers in 2015 in productie genomen. Het aanbod bestaat vooralsnog uitsluitend uit diesel modellen die met betrekking tot het motorvermogen variëren van 90 tot 200 PK. De modellen kunnen voorzien zijn van een handgeschakelde versnellingsbak of automaat. Je kunt de keuze maken voor een Volkswagen Transporter occasion met een enkele- of een dubbele rij stoelen. Dit is echter slechts een greep uit je veelzijdige keuzemogelijkheden. Het model dat al ruim 70 jaar in productie is, kent een veelzijdigheid aan uitvoeringen. Het zijn er teveel om op te noemen. Juist dit punt maakt de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd bij velen.