Afbeelding
Foto: Aangeleverd

400 m2 adviescentrum bij Decorette Elburg

Partnerbijdrages

Decorette Elburg is gevestigd in het mooie wooncentrum Weber Woonwereld in Elburg. U vindt de 400m2 showroom op de eerste etage (er is een lift aanwezig). De showroom, inclusief het adviescentrum, is zodanig opgezet dat u een goed overzicht heeft van alle te verkrijgen producten. In de showroom zijn interieuradviseurs en stylisten aanwezig om u waar mogelijk te helpen. Alle producten zoals vloeren, binnen- en buiten zonwering, gordijnen, behang en verf kunnen door onze eigen vakkundige monteurs worden aangebracht.

Wij zijn bij de eigenaar, Rob Taconis, langs geweest en stelden hem de volgende vragen:

Wij begrepen dat jullie afgelopen jaar jullie 10-jarig bestaan gevierd hebben. Hoe is dit allemaal begonnen?
“Toen ik Decorette in Elburg overnam was het een kleine ruimte van 200m2 zonder enig daglicht. Na een aantal maanden zijn wij in overleg met de huurbaas gegaan om te kijken of wij wellicht meer meters met daglicht konden huren. En dit was mogelijk. Wij zijn direct gestart met de verbouwing. Doordat de markt door de jaren heen blijft groeien en ontwikkelen doen wij elk jaar aanpassingen aan de showroom. Onze showroom is daarom altijd up-to-date. Wij streven ernaar de klant zich op zijn gemak te laten voelen in onze showroom en tijdens de adviesgesprekken.”

Je praat bewust over een showroom inclusief interieuradvies?
“Klopt, vanaf het begin heb ik het concept doorgevoerd waarbij wij onze klanten kunnen adviseren voor een volledig interieur. Dit houdt in dat wij een geheel interieuradvies aan onze klant kunnen leveren: vloeren, binnen- en buiten zonwering, gordijnen, behang en verf In tegenstelling tot vele andere wooncentra is het advies geheel vrijblijvend. Uiteraard zouden wij het leuk vinden, wanneer u een volledig interieuradvies heeft gekregen, u dit ook door ons laat uitvoeren. Dit is niet verplicht, want het advies is vrijblijvend.”

Dan is dat wel onzeker voor jullie? Veel gratis advies geven en dan moet je maar afwachten of de klant terug komt.
“Mijn gehele carrière (al meer dan 45 jaar) heb ik in de verkoop gewerkt. In al die jaren heb ik geleerd dat er bij goed advies vertrouwen ontstaat bij de klant, in de meeste gevallen zullen klanten dan met ons in zee gaan. Dit is nog een reden waarom onze adviseurs en stylistes op de hoogte zijn van de laatste trends en de nieuwste technische snufjes, zij kunnen de klant tijdens elke stap begeleiden.“

Je hebt het over adviseurs en stylisten? 
“Vanaf de overname heb ik geprobeerd om altijd een styliste of verkoopster aanwezig te hebben in de showroom. In de afgelopen jaren was dit wat lastig maar gelukkig zijn wij nu met vier stylistes. Op dit moment hebben wij drie stylistes vast in dienst. Begin dit jaar is er een vierde styliste bijgekomen, Marleen, die hopelijk net als haar collega’s, lang bij ons zal blijven werken.


Marleen 

Marleen heeft afgelopen jaar haar Bachelor behaald aan de Jan des Bouvrie Academie, zij zal ons een stukje extra vaardigheid geven.” 

Jullie leveren en plaatsen alle zaken voor de aankleding van het interieur. Wat vind je nu het belangrijkste om de klanten te laten weten?
“Eigenlijk is het heel eenvoudig: U kunt bij ons terecht voor een los rolgordijn of bijvoorbeeld een pvc vloer maar ook voor een volledig interieuradvies. Wanneer een klant een volledige woning opnieuw aankleed helpen wij hen om er een mooi geheel van te maken. Onze showroom is, zoals eerder vermeld, vrij groot. Er is heel veel keuze. Door samen te werken met de stylistes houd onze klant overzicht.

Wij leveren op verzoek een complete 3D tekening waarin het volledige advies wordt weergegeven.”


Nieuw! laat de hoge gasprijs niet de sfeer bepalen! zie onze hoek gevuld 
met elektrische haarden inclusief verwarming.

Als laatste zouden wij graag de laatste trends weten:
“Uiteraard is duurzaamheid een hot item, we vinden in producten die een kleine voetafdruk achterlaten in onze natuur steeds belangrijker. Denk aan de marmoleum en kurk (100% biologisch) vloeren of gordijnen en karpetten die uit natuurlijke materialen bestaan. In verband met de hoge energiekosten is ook raamdecoratie steeds meer in trek. Raamdecoratie kan helpen bij de isolatie van een woning, om de warmte meer in huis te houden.”

Een nabrander?
“Alles wordt door onze eigen monteurs en stoffeerders gemonteerd onder volledige garantie!”

Decorette Elburg
Westerlengte 1
8081 PZ Elburg
Telefoon: 0525 683 133