Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Zwembad De Abelen in Swifterbant. Foto: ©maartenheijenk.nl

Raad en college unaniem: snel plan voor zwembaden

Politiek

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Een situatie zoals in mei, toen de buitenzwembaden De Alk en De Abelen niet open konden door problemen, mag niet meer gebeuren. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering uit de woorden van wethouder Siert Jan Lap. Een motie van alle fracties werd unaniem aangenomen en door het college onderschreven. 

In de motie werd vooral gesteld dat er voor het behoud van de zwembaden zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen over de toekomst van de baden. Wat er van ‘zo snel mogelijk’ mag worden verwacht, is nog niet duidelijk, maar het heeft er alle schijn van dat het prioriteit heeft. “Als college staan we er positief tegenover en we denken ook dat het haalbaar is. Het is een mooi signaal richting de kernen Swifterbant en Biddinghuizen”, stelt Lap in een reactie. 

Over het traject is dus nog niets gezegd, behalve dat het college samen met de raad naar het bredere plan wil kijken. Maar wat de wethouder wel al meegaf: “We gaan zorgen dat voor het seizoen 2023 alles spic en span is, zodat we er nog meerdere jaren mee vooruit kunnen. Dat onderhoud willen we tussen de seizoenen in gaan organiseren.”

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 9 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 9 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 10 uur geleden