Paul Vermast - GroenLinks
Paul Vermast - GroenLinks Foto: ©maartenheijenk.nl

Paul Vermast (GL) neemt na 19 jaar afscheid als raadslid

Politiek

DRONTEN - Paul Vermast stopt als raadslid van de gemeente Dronten. De Drontenaar draaide namens GroenLinks 19 jaar lang mee in de raad, maar gaat per 12 september verder als Raadsadviseur / adjunct-griffier van de gemeente Hoogeveen. In de raadsvergadering van 22 september neemt Vermast afscheid als raadslid van Dronten. 

Zijn nieuwe baan bij de gemeente Hoogeveen is niet te combineren met de activiteiten als raadslid in Dronten, zo schrijft Vermast op zijn eigen site. “Aangezien de gemeenteraad van Hoogeveen ook op donderdag haar vergaderingen houdt is er geen mogelijkheid om daarin een combinatie te maken”, stelt Vermast.

En dus komt er na 19 jaar een einde aan de periode van Vermast in de gemeenteraad van Dronten. Hij startte als burgerraadslid voor GroenLinks en draaide vervolgens onafgebroken mee in de raad. “Ik kan het aantal raadsvergaderingen dat ik heb gemist op één hand tellen. Na de gemeenteraadsverkiezingen had ik goede hoop onze partij nog in het college te kunnen helpen. Dat had ik een mooie bekroning op het werk gevonden. Dat mocht -zoals jullie weten- niet zo zijn. Ik betreur dat nog altijd zeer. Maar ik had voor de verkiezingen al besloten dat dit mijn laatste periode zou zijn”, meldt Vermast.

De aankomende maanden blijft Vermast nog aan als raadslid, ook om zijn taken binnen en buiten GroenLinks Dronten over te dragen. “Voor nu wil ik jullie enorm bedanken voor de vriendschap die ik de afgelopen 19 jaar binnen onze afdeling heb gevoeld. Voor het vertrouwen dat jullie me hebben gegeven. Voor het plezier dat we veelal hebben gemaakt”, aldus Vermast.