Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Gemeenteraad gaat woensdag in gesprek over vluchtelingenopvang

Politiek

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten gaat woensdagavond in gesprek over de realisatie van een tijdelijke vluchtelingenopvang in Biddinghuizen. Formeel wordt er beeld- en oordeelsvormend gesproken naar aanleiding van de raadsbrief over dit onderwerp. 

Op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen strijken vanaf eind oktober maximaal 1500 geregistreerde vluchtelingen neer. Zij krijgen daar onderdak in speciale units die de komende weken worden opgebouwd. De opvang is tot uiterlijk 15 april 2023, omdat daarna de voorbereidingen voor het festivalseizoen beginnen. Onder andere de Opwekking en Defqon.1 staan dan weer op het programma. 

Net na het bekendmaken van het nieuws reageerde de VVD al kritisch op de komst van de opvang. Dat gold ook voor het CDA, al liet die partij nadrukkelijk weten dat ze niet per se tegen de opvang zijn. Wel spreekt het CDA van ‘falend overheidsbeleid’. “Het blijft pleisters plakken en dweilen met de kraan open! Het asielbeleid van het kabinet mist visie en een plan voor de lange termijn. Als CDA-fractie volgen we de ontwikkelingen rond de tijdelijke Walibi-locatie met een warm hart, maar ook met een kritisch hoofd: net als vele inwoners hebben we nog veel vragen en zorgen.”

De vergadering van de gemeenteraad begint woensdag om 19.30 uur en is hier live te volgen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden