Barry Hoogezand (links) is een van de namen op de kandidatenlijst.
Barry Hoogezand (links) is een van de namen op de kandidatenlijst. Foto: Wouter Foppen

Vijf Drontenaren op definitieve kieslijst VVD Flevoland

Politiek

DRONTEN - Vijf Drontenaren hebben een plaats gekregen op de definitieve kieslijst van de VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen. Onder andere de naam van Barry Hoogezand, fractievoorzitter van VVD Dronten, prijkt op de lijst, hij is de nummer 17. 

Guido Stek is de hoogst geklasseerde Drontenaar op de kieslijst van de VVD, hij is de nummer 10. Rick Vrakking staat op plaats 13 en wordt gevolgd door Theo Vulink op plaats 14. Lubbert Kramer staat een plaats hoger dan Hoogezand (16). 

Op de kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen staan twee Drontenaren. Theo Vulink staat ook op deze lijst (plaats 3), terwijl Jaap Kodde op een vierde plaats staat. Ellentrees Muller uit Almere is de lijsttrekker voor de Provinciale Staten, Tom Vereijken uit de Noordoostpolder gaat op als lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen.

“Ik ben trots op ons programma en onze lijst, waarmee we gaan werken aan de uitvoering van dat programma. We staan als provincie de komende jaren voor belangrijke vraagstukken, die impact hebben op de directe leefomgeving van onze inwoners. Hoe gaan we om de vraag om ruimte voor woningbouw, landbouw en klimaat? Dat vraagt om duidelijke keuzes. De VVD zal doen wat nodig is en besluiten nemen waarmee we kunnen doorbouwen aan Flevoland”, stelt Muller in een reactie. 

De Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen staan gepland voor 15 maart 2023.