Bart Heerikhuisen (coach)
Bart Heerikhuisen (coach) Ed de Sevren Jacquet

Stichting Team2Tokyo steunt Drontense sporters bij hun Olympische droom

Sport

DRONTEN - Drie sporters uit de gemeente Dronten vormen samen het team Team2Tokyo: Alice Naber-Lozeman (eventing - paardensport) uit Biddinghuizen, Kayleigh Heerikhuisen (judo - Shoganai) en Daan Schade (atletiek - Flevo Delta) uit Dronten. Voor het drietal is een stichting opgericht.

Team2Tokyo wil Olympische sporters, jonge talenten en gehandicapte sporters ondersteunen in het realiseren van hun Olympische droom. „De stichting zoekt naar sponsoren en zorgt voor ondersteuning in natura, zoals sportbegeleiding, mentale begeleiding, fysiotherapie, diëtetiek en een netwerk van voormalig topsporters die hun kennis en ervaring delen”, aldus Team2Tokyo.

Oeuvreprijs

Het drietal was vrijdag aanwezig bij de sportverkiezingen in De Meerpaal. Kayleigh Heerikhuisen kreeg daar de oeuvreprijs. Deze onderscheiding werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een sporter die bijzondere prestaties heeft geleverd. Kayleigh kreeg de prijs uit handen van haar judotrainer, Harry Martens.

Alice Naber was genomineerd als sportvrouw van het jaar, maar moest haar titel afstaan aan Nikki Boon. Daan Schade kende een jaar met blessures.

Informatie: