De vorige poging aan de Lancasterdreef.
De vorige poging aan de Lancasterdreef. Sonja Plomp

IJsbaantje aan Lancasterdreef wordt nu laag voor laag opgebouwd | UPDATE

Sport

DRONTEN - Een eerste poging om een ijsbaantje te creëren op het basketbalveld aan de Lancasterdreef stuitte begin deze maand op problemen. Als het aan initiatiefneemster Sonja Plomp ligt wordt er dit weekeinde een tweede poging gedaan.

„Wij doen verwoede pogingen om het te gaan proberen”, vertelt Sonja Plomp. Ze wil de ijsvloer nu laagje voor laagje opbouwen: „En dat betekent dat we vrijwilligers nodig hebben die - zelfs middenin de nacht - willen benevelen.”

Positief gestemd

Sonja is positief gestemd: „Als alles mee zit, gaan we vannacht beginnen. We moeten alleen nog even kijken hoe we het gaan doen: met een giertank of met de brandkraan. Voor dat laatste hebben we wel 110 meter slang nodig…”

Door de baan zorgvuldig op te bouwen moet het een massief blok ijs worden: „En dan is het bijna hufterproof.” Dat laatste is belangrijk, want eerder deze maand zorgde onder andere vandalisme ervoor dat er niet kon worden geschaatst.

Gemeente en buurtsportcoach

De buurtbewoonster werkt samen met de gemeente en de buurtsportcoach: „En we zijn een paar mensen uit de buurt aan het benaderen, die te kennen hebben gegeven dat ze willen helpen. Zo hopen we het voor elkaar te krijgen."

„Het is vakantie en hopelijk kunnen de ouders straks lekker schaatsen met hun kinderen.”

Update vrijdag 19:50 uur

Het laag voor laag opbouwen van de ijsvloer blijkt bij nader inzien toch een te groot karwei te zijn voor slechts weinig vrijwilligers. Daarom is besloten morgenochtend (zaterdag) met behulp van de giertank van een agrariër het basketbalveldje in één keer vol te laten lopen. Agrariër Berghorst uit Dronten heeft belangeloos zijn medewerking toegezegd.