BAS Voetbal
BAS Voetbal BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: BAS wil zegereeks voortzetten tegen 'middenmoter' VSW

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS speelt zaterdag een thuiswedstrijd VSW en hoop in die partij de stijgende lijn van de laatste weken vast te houden. De Biddinghuizenaren wonnen immers drie keer op rij en staan daardoor op een vierde plaats.

BAS kende een lastige start van de competitie, maar inmiddels lijkt de ploeg haar draai te hebben gevonden. Trainer Arjen Bredewolt kiest de laatste weken louter voor dezelfde namen en dat resulteerde al drie achtereenvolgende keren in een zege. De positie van doelman is iedere week nog wel een vraagteken. De afgelopen wedstrijden stond Sander Westdijk ineens weer onder de lat, terwijl ook Jaco Schaap het doel al verdedigde. Eerste doelman Hessel Bregman mist nog wel eens een wedstrijd vanwege zijn werksituatie.

Tegenstander VSW is een promovendus, want afgelopen seizoen maakten de Zwollenaren voor het eerst in de clubhistorie de sprong naar de derde klasse. De ploeg doet het voorlopig naar behoren, want met een zevende plaats zal niemand ontevreden zijn.

Toch blijven de verschillen in 3C klein. BAS is met zeventien punten de nummer vier en heeft slechts één puntje minder dan nummer twee Zwolsche Boys. Aan de andere kant bedraagt het gat met nummer twaalf DSV '61 ook maar vijf punten, dus een uitbreiding van de reeks blijft noodzaak.

Volledig programma

  • 14.30 uur BAS - VSW
  • 14.30 uur Zalk - Swift '64
  • 14.30 uur Reaal Dronten - EFC '58
  • 15.00 uur SDV Barneveld - asv Dronten

Reaal Dronten - EFC'58

Voorbeschouwing geschreven door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Aanstaande zaterdag 8 December speelt Reaal Dronten zijn laatste wedstrijd voor de winterstop als de Ermelose Football Club EFC'58 op bezoek komt.
Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wim Weuring uit Zwolle.
De wedstrijdsponsor is de Italiaanse sportkledinglijn Acerbis.
Na deze wedstrijd gaan de Rood Zwarte Duivels de winterstop in.
De Reaalisten hebben rond de kerst een teamuitje naar het noorden van Duitsland en beginnen vanaf de tweede week van Januari met de oefenwedstrijden en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
Zaterdagavond maken we het oefenschema bekend en pas op 9 Februari 2019 gaat de competitie weer van start met een uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager EZC'84 in Epe.

De laatste ontwikkelingen

Door de 3-1 nederlaag bij WZC zijn de rood zwarte duivels naar een 7e plek afgezakt in de vierde klasse C.
Het verschil met de nummer drie WZC is nog maar vier punten en alles staat nog dichtbij elkaar, maar toch is het superbelangrijk om zaterdag met een goede overwinning de winterstop in te gaan.
De laatste weken zit er een duidelijke stijgende lijn in het spel en ook in het teamproces bij Reaal Dronten.
Afgelopen zaterdag speelde het team volop de aanval en creeerde het een paar mooie kansen, maar ontbrak de scherpte en koelbloedigheid voorin.
Desondanks was het hartverwarmend om het team op deze manier in actie te zien.
Als de Reaalisten het zaterdag op kunnen brengen om met deze wedstrijdinstelling en spelopvatting aan de aftrap te verschijnen kunnen wij een mooie en attractieve wedstrijd tegemoet zien.

Stand van zaken

De rood zwarte duivels staan met 15 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 17 tegen op een 7e plek in de vierde klasse C.
De Drontenaren wonnen vijf keer en verloren vijf wedstrijden.
Onze tegenstander EFC'58 uit Ermelo staat met 12 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 19 tegen op een 8e plek.
De zwart witten wonnen drie keer, speelden drie keer gelijk en verloren vier wedstrijden.

Debuut

Vorig seizoen speelden beide teams een oefenwedstrijd tegen elkaar.
Toen wonnen de Reaalisten in Ermelo met 1-4 bij EFC'58 en maakte het rood zwarte diamant Nordin Hettinga zijn debuut in het eerste elftal.
In deze wedstrijd scoorde Nordin Hettinga drie goals en was ook Danny Mol trefzeker.

Topscorers

Met negen doelpunten is Nordin Hettinga de topscorer bij Reaal Dronten gevolgd door Willy van der Zande en Giovanni Wegman met vier en drie treffers.
De spelers Danny Mol en Jeffrey van den Brakel hebben twee keer het net kunnen vinden.
Bij EFC'58 zijn Romin Ahmadi en Yorrick Priem met zeven doelpunten de topscorers.
Vorig seizoen scoorde Romin Ahmadi maar liefst 26 doelpunten voor EFC'58.

Teaminfo

Hoofdtrainer Hans Wiesenekker is aan zijn eerste seizoen bezig in Ermelo en stond hiervoor drie seizoenen bij vv Stroe aan het roer.
Daarvoor was Hans Wiesenekker als assistent en jeugdtrainer in de top van het amateurvoetbal actief bij SV Spakenburg en DVS'33 Ermelo.
Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud heeft EFC'58 een goede mix van routine, ervaring en jeugdig talent.
Er zitten zes spelers rond de twintig jaar oud bij de selectie.
De twee dertigers Eelco Daemen en Bas Eijssens moeten deze zes jonge talenten op sleeptouw nemen.
De familie Schuur is met de drie broers Joey, Andrew en Kevin goed vertegenwoordigt.
De club zag afgelopen zomer zijn routinier Ger Jan Visser naar Hulshorst vertrekken, maar daartegenover maakten Haseeb Qaraishi en Wesley van Plateringen de overstap van het Harderwijkse Zwart Wit'63 naar EFC Ermelo.

Wisselvallig

Vorig seizoen eindigde EFC'58 nog keurig in de subtop op een 5e plek in de vierde klasse B, maar de Ermeloërs maken nu een uiterst wisselvallige indruk en verloren al vier wedstrijden.
Afgelopen zaterdag gingen de zwart witten thuis verrassend met 1-2 onderuit tegen VEVO uit Veessen.
Dit was de tweede thuisnederlaag voor EFC'58 want eerder ging het ook thuis met 1-4 onderuit tegen koploper vv Zeewolde.
De thuiswedstrijden tegen Nrd Veluwe Boys en Vierhouten werden met 5-1 en 3-1 gewonnen terwijl tegen SV Prins Bernhard de punten met een 2-2 gelijkspel werden gedeeld.
De enige uitoverwinning boekte EFC'58 in Epe door het zwakke EZC'84 met 1-6 aan de kant te zetten.
Bij SV 't-Harde en WZC Wapenveld bleven de zwart witten op een 1-1 en 2-2 gelijkspel steken terwijl er bij vv Elspeet en SEH Heerde met 2-0 en 3-0 werd verloren.

Clubinfo

De Ermelose Football Club EFC'58 werd op 1 maart 1958 in de clubkleuren Zwart Wit opgericht en is na DVS'33 en FC Horst de derde voetbalclub van Ermelo.
Het speelt zijn thuiswedstrijden net iets over het spoor op sportpark De Zanderij aan de Oude Telgtseweg.
De Ermelose Football Club telt tegenwoordig ruim 700 leden verdeeld over zes seniorenteams, vijf juniorenteams en 13 pupillenteams.
Deze gemoedelijke gezellige volksclub kent zijn oorsprong in de ZVB en schommelde tot aan 2004 tussen de 4e en 5e klasse.
In 2004 promoveerde EFC'58 naar de derde klasse en vanaf 2004 tot 2017 waren de zwart witten ruim 14 seizoenen een stabiele en evenwichtige derdeklasser.
In 2017 volgde er degradatie naar de vierde klasse waar de Ermeloërs vorig seizoen op een 5e plek eindigden.

Klokbekervolk

Het Veluwse Ermelo telt ongeveer 25000 inwoners en kent zijn oorsprong in het oeroude Klokbekervolk.
Deze volksstammen leefden ooit tussen de grafheuvels op de Veluwse Zandgronden en waren de grondleggers van het oude Armel en het huidige Ermelo.
Dit gezelllige knusse Veluwse dorp staat in de zomermaanden bekend om zijn traditionele zomermarkten en braderiën.
Het dorp heeft met DVS'33 Ermelo, tweedeklasser FC Horst en EFC'58 drie voetbalclubs waarbij de grootmacht DVS'33 in de derde divisie uitkomt.

Vierde klasse

Koploper Zeewolde staat met 23 punten drie punten voor op SV't-Harde en gaat zaterdag bij de nummer vijf VEVO op bezoek.
De nummer twee SV 't-Harde wacht een lastige middag in Hattemerbroek waar het met de Noord Veluwse Boys krijgt te stellen.
De nummer drie WZC Wapenveld gaat bij vv Elspeet op bezoek terwijl de nummer vier SEH Heerde tegen Prins Bernhard in actie komt.
De topscorers in deze vierde klasse zijn Nordin Hettinga ( 9 keer ) en Pieter Blom van Zeewolde met acht doelpunten.
Daarachter volgen Romin Ahmadi, Yorrick Priem van EFC'58 en Ronald Winter ( Nrd Veluwe Boys) en Jeroen Bronsink van VEVO met zeven doelpunten.

De laatste wedstrijd voor de winterstop Reaal Dronten - EFC'58 begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wim Weuring uit Zwolle.
In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.
Ik wens iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de vierde klasse.

Programma vierde klasse C

  • Reaal Dronten - EFC'58
  • VEVO Veessen - vv Zeewolde
  • vv Elspeet - WZC Wapenveld
  • SEH Heerde - SV Prins Bernhard Uddel
  • Nrd Veluwe Boys - SV 't-Harde
  • vv Vierhouten'82 - EZC'84 Epe