Nacompetitie: wie zijn de tegenstanders van asv Dronten, BAS en Swift '64?

Sport

DRONTEN - Voor asv Dronten, BAS en Swift '64 staat de nacompetitie op het punt van beginnen. Asv Dronten speelt thuis tegen SVI, BAS gaat op bezoek bij FC Zutphen en Swift '64 reist af naar Bergentheim. Wie zijn deze tegenstanders?

SVI

Asv Dronten treft met SVI een tweedeklasser uit Zwolle. Het speelde dit seizoen in de tweede klasse H. Daarin kende het nog een wisselvallige eerste seizoenshelft, maar vanaf januari ging het lopen. Er werd lange tijd geen wedstrijd verloren en daardoor pakte SVI de tweede periodetitel. Op de ranglijst eindigden de Zwollenaren uiteindelijk als derde, met acht punten achterstand op kampioen DOS Kampen. Die ploeg werd in de tweede seizoenshelft wel met liefst 2-6 verslagen.

Met spits Youp Kok heeft SVI één van de topschutters van 2H in de gelederen. De lange aanvaller, die eerder actief was voor hoofdklasser Berkum, was goed voor 22 competitietreffers, een prima aantal.

FC Zutphen

BAS gaat op bezoek bij FC Zutphen. Die formatie speelde dit seizoen ook in de tweede klasse H, waarin het terecht kwam in een fel gevecht tegen degradatie. Het streed met onder andere De Esch, Den Ham en DZSV om nacompetitie te ontlopen, maar het lukte Zutphen niet. Het haalde 25 punten uit 26 wedstrijden en daarmee kwam het niet verder dan een twaalfde plaats.

Mede door die prestatie ontsloeg FC Zutphen hoofdtrainer Taco Lourens en prompt werd de laatste competitiewedstrijd nog gewonnen. Aan de kant van Zutphen speelt één speler met een verleden bij BAS: Gabi Maduro. Hij speelde in de jeugd en de senioren van BAS, was onderdeel van de jeugdopleiding van PEC Zwolle en kwam in het seniorenvoetbal ook nog uit voor Drienerlo.

Bergentheim

Voor Swift '64 staat er de verre reis naar Bergentheim op het programma. De opponent in de eerste ronde speelde dit seizoen in de derde klasse D, waarin het als tweede eindigde. Dat deed het op gepaste afstand van kampioen PH Almelo, want het gat bedroeg liefst derien punten. Bergentheim verzamelde het respectabele aantal van 56 punten en won de tweede periodetitel.

Ook Bergentheim heeft een topschutter in de gelederen en dat is Ronnie Hakkers. Hij maakte 23 goals en moest op de topscorerslijst alleen PH-spits Maxim van Straaten voor zich dulden. De ploeg is tevens bezig aan een sterke reeks. De laatste vier wedstrijden werden niet verloren en daarin won het zelfs van PH: 3-2.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - SVI

14.30 uur FC Zutphen - BAS

14.30 uur Bergentheim - Swit '64