Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Louter vrolijke gezichten bij G-voetbal: „Tranen springen je bijna in de ogen” (4 foto’s)

Sport

DRONTEN - De G-voetballers van Asv Dronten hebben de eerste drie wedstrijden tijdens het toernooi van hun eigen club verloren. „We hebben zelfs nog geen doelpunt gemaakt”, zegt trainer Peter Sonnemans. De trainer van het eerste zou bij zo’n resultaat op de schopstoel zitten. Sonnemans is daar niet bang voor. Hij ziet met een lach van oor tot oor hoe zijn pupillen zich vermaken bij de vertolker van het Nederlande lied.

Sonnemans zit over de prestaties niet zo in: „Het gaat om het plezier hebben met de kinderen. Het winnen van een wedstrijd is alleen maar mooi meegenomen.”

Fantastisch

Het toernooi wordt voor het derde jaar gehouden en voor de derde jaar op rij treft Asv Dronten het met uitstekende weersomstandigheden. Het draagt bij aan het succes. „Iedereen vindt het fantastisch”, weet Sonnemans.

„De teams worden hier met open armen ontvangen, ze kunnen eten en drinken wat ze willen en de reacties zijn heel fijn. Iedereen zegt meteen: wij komen volgend jaar weer terug!”

Voor de trainer is het tevens het afscheid. Hij stopt als organisator van het toernooi èn als trainer van de G-voetballers. Dat heeft niets te maken met de prestaties. „Ik heb het zes jaar gedaan met veel liefde en veel plezier”, legt hij uit, „Daarom heb ik ook heel lang getwijfeld. Maar ik heb toch de knoop doorgehakt: ik ben toe aan een andere uitdaging.”

Opvolger

Er is een oproep geplaatst voor een opvolger en er hebben zich drie kandidaat-trainers aangemeld. Binnenkort worden er gesprekken gevoerd. „Want het moet wel iemand zijn die bij de groep past. Iemand die bloedfanatiek is, daar hebben we niks aan. Hij moet goed met de kinderen op kunnen schieten.”

Peter Sonnemans kijkt tevreden naar zijn pupillen die de lunchpauze zingend en hossend doorbrengen: „Dit maakt mij blij. Als je zo’n groep ziet, dan springen de tranen je bijna in de ogen. Iedereen heeft plezier, iedereen is vrolijk, beter kan het niet.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding