Nordin Hettinga
Nordin Hettinga ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten houdt een punt over aan spektakelstuk bij Noord Veluwe Boys

DRONTEN - Reaal Dronten en Noord Veluwe Boys maken er zaterdag een spektakelstuk van, vooral in de eerste helft. Na 45 minuten is het al 2-3, maar het lukt de Drontenaren niet om de buit mee te nemen. Beide ploegen houden het bij een gelijkspel: 3-3.

Het is in Hattemerbroek een feest voor de liefhebber van doelpunten, want die vallen in de eerste helft als rijpe appeltjes. Nordin Hettinga is de eerste die voor een goal tekent en uit een vrije trap van Giovanni Wegman valt na zeventien minuten zelfs al de 0-2. Daar blijft het niet bij, want Noord Veluwe Boys doet snel iets terug. Na 24 minuten is het daardoor al 1-2, maar zelfs bij dat doelpuntentotaal blijft het niet.

De thuisploeg komt drie minuten voor rust langszij, maar gaat toch met een achterstand aan de thee. Reaal pakt door een strafschop van Hettinga wederom de voorsprong en daarmee gaat de doelpuntenstorm wat liggen. Na rust lukt het Reaal nog wel om een goal te maken, maar dat feestje gaat niet door. Op 3-3 -ja Noord Veluwe Boys maakte weer gelijk- fluit de scheidsrechter af, net nadat de keeper van de thuisploeg een bal had losgelaten. De daaropvolgende intikker wordt daardoor niet geteld.

Eigen verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

In een fascinerend en meeslepend spektakelstuk heeft een strijdvaardig, hardwerkend en veerkrachtig Reaal Dronten met 3-3 gelijkgespeeld bij Noord Veluwe Boys.
In de allerlaatste minuut werd er nog een Reaaldoelpunt wegens dubieuse redenen niet toegekend of de Reaalisten hadden de volle buit meegenomen.
Deze wedstrijd werd in De Kuule onder regenachtige omstandigheden op een drassig moeilijk bespeelbaar nat veld gespeeld.

De rood zwarte duivels kwamen furieus en ontketend uit de startblokken en stonden na 16 minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong.
Door een slordige verdedigingsfout en onoplettendheid kwamen de NV Boys terug tot 2-2, maar deze keer toonden de Reaalisten veerkracht en karakter en stonden de duivels bij rust op een 2-3 voorsprong.

In een slopende dynamische energieke en levendige tweede helft probeerden de NV Boys met typisch engels kick en rushvoetbal terug te komen, maar kreeg Reaal Dronten de kansen!
Helaas stond het vizier niet op scherp en lieten de rood zwarten vijf grote opgelegde kansen liggen waarna in de 75e minuut de NV Boys de 3-3 gelijkmaker lieten aantekenen.

In een bloedstollende superspannende slotfase lieten beide teams kansen liggen en volgde er in de allerlaatste minuut nog een dubieuze arbitrale beslissing.
Reaal kreeg een vrije trap te nemen die de doelman niet klemvast kreeg waarna de rebound door Nordin Hettinga tegen de touwen werd geschoten, maar tot ieders verontwaardiging en ontzetting telde het doelpunt niet omdat de scheidsrechter al voor het einde had gefloten.

Bij Reaal Dronten ontbraken doelman Patrick van de Waterlaat, Danny Mol, Charlean Kiziler en de geblesseerde Nick Halfwerk, maar was Jeffrey van den Brakel weer teruggekeerd.
Er bestond lange tijd onduidelijkheid over de opstelling die verscheidene keren was veranderd en aangepast.
De opstelling op het wedstrijdformulier bleek zelfs outdated en helemaal niet te kloppen.
Het was uiteindelijk teammanager Stefan Halfwerk die vlak voor aanvang alle puzzelstukjes een plekje kon geven.

Trainer Burak Yargan had onze veteraan Martin Hoogendoorn opgeroepen om het doel te verdedigen.
De verdediging bestond uit de backs Luc de Ridder, Giovanni Wegman en het centrale duo Mark de Ridder en Stefan Wermers.
Op het middenveld stond Jeffrey van den Brakel centraal op de nummer tien positie met daaromheen Adil Elmorabit en Branko Huiberts.
In de voorhoede gingen King Accasi, Nordin Hettinga en Jasper Vogelzang op oorlogspad.
Op de reservebank zaten maar liefst zeven wisselspelers en hadden Remco Drenth, Thomas Bremer, Ilsam Hursepuny, Jay Vahl, Emre On, Daan Boutkan en Frank Boutkan de volledige dugout bezet.

Onze vlagger Martijn van de Polder is geboren in Hattemerbroek en had dus een thuiswedstrijd.
Bij opkomst van beide teams galmde de opkomsttune The Boys Are Back in Town door de speakers.
Ongeveer twintig diehard Reaal supporters hadden de moeite genomen om de rood zwarte duivels in Hattemerbroek aan te moedigen.

In een verrassende sterke beginfase kwamen de Reaalisten brutaal uit de startblokken.
De thuisploeg probeerde met lange diepe ballen hun voorhoede te bereiken, maar verder dan enkele afzwaaiers kwamen de boys niet.
Het stond tactisch goed georganiseerd bij Reaal Dronten waar vooral de verdedigers Mark de Ridder, Gio Wegman en middenvelder Jeffrey van den Brakel voor de goede balans zorgden.
In de voorhoede waren de grillige Jasper Vogelzang, hunter Nordin Hettinga en lichtflits King Accasi constant in beweging.
Doelman Martin Hoogendoorn hield het team met zijn fanatieke coaching op scherp.

In de 7e minuut kwam Reaal Dronten via een magnifiek bekeken boogballetje van Nordin Hettinga op een 0-1 voorsprong.
Hier ging een subtiel steekballetje van Branko Huiberts aan vooraf die in een oogwenk door Nordin Hettinga richting de bovenhoek werd verlengt.
De in het wit gestoken doelman van Noord Veluwe Boys stond iets te ver voor zijn doel en kon hier net niet bijkomen waarna dit lobje over hem heen zeilde voor de 0-1 voorsprong voor Reaal Dronten.

De Noord Veluwe Boys lieten het hier niet bij zitten en trokken meteen ten aanval, maar stand in doelman Martin Hoogendoorn toonde twee keer zijn klasse door uitbraken van Joel Veldman en Ronald Winter te verijdelen.
Met splijtende diepteballen en kick en rushvoetbal probeerden de NV Boys de juiste openingen te vinden terwijl Reaal heel slim op de counter bleef loeren.
Bij onderscheppingen kwamen de Reaalisten er razendsnel uit en dit leverde in de 15e minuut een mooie kans op.

In de 15e minuut lanceerde Luc de Ridder met een strakke voorzet King Accasi die iets heel moois in zijn gedachten had en deze bal op zijn hak nam.
Zijn hakballetje werd ternauwernood door de doelman van NVB tot corner verwerkt.
Deze corner werd genomen door Giovanni Wegman en vervolgens totaal verkeerd door de doelman van NVB beoordeelt en pardoes in eigen doel gewerkt voor de sensationele 0-2 voorsprong voor Reaal.
Na deze 0-2 hing heel even een derde Reaal doelpunt in de lucht, maar helaas konden King Accasi en Nordin Hettinga net niet afdrukken.
Bij een prachtige dieptepass van Stefan Wermers op King Accasi kon de doelman van NVB maar ternauwernood ingrijpen.

Na een goede sterke beginfase van Reaal Dronten kwamen de Noord Veluwe Boys opzetten en hield iedereen zijn adem in toen doelman Martin Hoogendoorn bij een Veluwse uitbraak in botsing kwam.
Reaal had geen reservedoelman op de bank zitten, maar gelukkig kon Martin Hoogendoorn na behandeling weer verder.
De thuisploeg schakelde nu een tandje bij en bleef de bal maar in het Reaal strafschopgebied pompen.

Plotseling rommelde, kraakte en piepte het in de Drontense verdediging en kregen de NVB twee goede mogelijkheden.
Er waren twee rommelige scrimmages voor het doel van Reaal te zien waar de verdediging en doelman Martin Hoogendoorn alle zeilen moesten bijzetten.
Na een slordige verdedigingsfout kwamen de NVB in de 22e minuut terug tot 1-2.
Het was Joel Veldman die van onoplettendheid bij Reaal profiteerde, de bal ontfutselde en deze panklaar bij Ali Dawud klaarlegde.
Met een simpele intikker scoorde Ali Dawud de 1-2 aansluitingstreffer.

Nu roken de Noord Veluwe Boys bloed en ging Reaal door een moeilijke fase.
Bij een dieptebal op aanvaller Ronald Winter moest doelman Martin Hoogendoorn zijn doel uit komen om deze gevaarlijke spits te onderscheppen.
Een vrije trap van Yordi Veldman spatte uiteen op de vuisten van Martin Hoogendoorn die met twee knappe reddingen zijn team overeind hield.
Even later probeerde Ali Dawud met een listig boogballetje de doelman van Reaal te verrassen die tot zijn opluchting deze boogbal over zag gaan.

Gaandeweg herpakten de Reaalisten zich weer en lieten de rood zwarten zich weer dreigend voorin zien.
Op het middenveld zorgde Jeffrey van den Brakel voor de rust en het overzicht richting de frontlinie.
Met name Jasper Vogelzang liet enkele oogstrelende snelle acties zien waarbij spits Nordin Hettinga werd gezocht.
Twee keer werd Reaal spits Nordin Hettinga gestuit waarna ook King Accasi vergat om af te drukken.
In de 38e minuut claimde Reaal een strafschop toen na een eentwee Branko Huiberts neerging in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

De thuisploeg bleef maar proberen om met lange diepe ballen hun frontlinie te bereiken en kwamen in de 40e minuut totaal onverwachts uit een razendsnelle counter op 2-2 gelijke hoogte.
Op de rechterflank was Ronald Winter iedereen te snel af en werd zijn voorzet bij de tweede paal vogelvrij door Joel Veldman opgewacht.
Met een vlammend schot in de korte hoek scoorde Joel Veldman de 2-2 gelijkmaker voor de Noord Veluwe Boys.
Kort hierop kroop Reaal door het oog van de naald toen Ali Dawud het weer op zijn heupen kreeg, maar ook deze poging zeilde rakelings over.

Vlak voor rust kwamen de Reaalisten er weer razendsnel uit en werd Jasper Vogelzang gehaakt in het vijandelijke strafschopgebied en ging de bal op de stip.
Deze strafschop werd in de 45e minuut snoeihard door Nordin Hettinga in de bovenhoek geschoten voor de 2-3 ruststand.

In een bloedstollende meeslepende tweede helft gingen de Noord Veluwe Boys op zoek naar de gelijkmaker en kreeg Reaal Dronten vanuit de omschakeling mooie kansen om het duel op slot te gooien.
In een mum van tijd verschenen namens Reaal de aanvallers Jasper Vogelzang, Nordin Hettinga en King Accasi dreigend voor het doel.
Een venijnig schot van Jasper Vogelzang had een beter lot verdiend maar werd ternauwernood tot corner verwerkt.
De grillige en gevaarlijke acties van King Accasi en Jasper Vogelzang leverde Reaal een paar corners op.

Gaandeweg stroopten nu de Nrd Veluwe Boys hun mouwen op en werden de hoge ballen weer naar voren gepompt.
Met kick en rush en een flinke dosis vechtvoetbal probeerden de Noord Veluwe Boys gevaar te stichten en waren er gevaarlijke uitbraken te zien.
Bij elke hoge bal was het alle hens aan dek voor de verdedigers Mark de Ridder en Stefan Wermers.
Een schot van NVB aanvaller Ronald Winter werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Bij Reaal liet doelman Martin Hoogendoorn zich nu luidruchtig horen en probeerde hij uit alle macht zijn verdediging goed neer te zetten.

Terwijl de Noord Veluwe Boys nu op alle manieren de aanval proberen te zoeken ontstonden er grote ruimtes voor Reaal om te counteren.
Deze uitbraken leverde Reaal maar liefst vijf grote kansen op die helaas niet aan King Accasi, Adil Elmorabit en Nordin Hettinga waren besteed.
De twee mooiste kansen waren voor Jasper Vogelzang en Branko Huiberts die echter te roekeloos hiermee omgingen.
Een schot van King Accasi spatte tegen de paal uiteen waarbij niemand was meegelopen om de rebound binnen te schieten.

Net op het moment dat Reaal leek door te drukken viel in de 75e minuut alsnog de 3-3 gelijkmaker voor de Noord Veluwe Boys.
Bij slordig balverlies stond de verdediging van Reaal op het verkeerde been en werd een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal door topscorer Ronald Winter binnengegleden voor de onthutsende 3-3 gelijkmaker.

Bij twee eerdere edities verloor Reaal twee keer in blessuretijd van de Noord Veluwe Boys en ook nu was de spanning weer om te snijden.
De gedachten gingen terug naar vorig seizoen toen Reaal in de 94e minuut de deksel op zijn neus kreeg.
Trainer Burak Yargan had ondertussen Remco Drenth en Ilsam Hursepuny voor de moegestreden Jasper Vogelzang en Jeffrey vd Brakel binnen de lijnen gebracht.

In een bloedstollende slotfase kregen beide teams nog goede mogelijkheden en lieten namens Reaal eerst Branko Huiberts en daarna King Accasi twee mooie kansen liggen.
In de 88e minuut was er bij een overtreding op Mark de Ridder nog een klein opstootje te zien die vakkundig door de scheidsrechter in de kiem werd gesmoord.
De Reaal spelers Martin Hoogendoorn, Branko Huiberts en Luc de Ridder liepen in deze zware wedstrijd tegen een gele kaart aan.

Tot dat moment in de 90e minuut had scheidsrechter Dhr Jarno Schoonhoven uit Elburg een puike partij gefloten, maar nu in de allerlaatste minuut ging de arbiter goed in de fout.
Reaal kreeg via Luc de Ridder een vrije trap te nemen en de doelman van NVB liet deze bal los.....hij hield zijn hand tegen de bal die door Nordin Hettinga werd ontfutseld en in het doel werd geschoten.
Iedereen bij Reaal juichte en dacht aan een geldig doelpunt behalve de scheidsrechter die meteen voor het einde affloot en dit doelpunt dus niet aan Reaal toekende.

De teleurstelling was groot in het rood zwarte kamp, maar ondanks alles kunnen de Reaalisten op een goede pot voetbal met enorm veel strijd en inzet terugkijken.
Vandaag waren er veel lichtpuntjes te zien en zorgden Mark de Ridder, Giovanni Wegman, Jeffrey van den Brakel en Jasper Vogelzang voor het nodige vuurwerk.
Deze wedstrijd was hartverwarmend en biedt weer hoop en perspectief naar de komende weken.
Op de linksbackpositie speelde uitblinker Giovanni Wegman een van zijn beste wedstrijden ooit voor de rood zwarten!
Man of the match bij NVB: Ali Dawud
Man of the match bij Reaal Dronten: Giovanni Wegman

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen VEVO uit Veessen. De Blauwe Leeuwen uit het IJsseldorp Veessen gingen vandaag kansloos met 0-4 onderuit tegen VSW Windesheim.
Deze wedstrijd Reaal Dronten - VEVO begint volgende week zaterdag om 14:30 uur op De Munten.

• Yoeri vd Kamp
  • Wissels: doelman Damian vd Grift, Alwin vd Beek, Ervin Sadagic, Tarik Akloud.

• Jasper Vogelzang (Ilsam Hursepuny)
  • Wissels: Remco Drenth, Ilsam Hursepuny, Daan Boutkan, Frank Boutkan, Thomas Bremer, Emre On, Jay Vahl.
  • Gele kaarten: Martin Hoogendoorn, Luc de Ridder en Branko Huiberts
  • Afwezig: Danny Mol, Charlean Kiziler, Nick Halfwerk en doelman Patrick vd Waterlaat.
  • Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
  • Keeperstrainer: Edwin Boelens
  • Teammanagers: Stefan Halfwerk en Wilma Snider
  • Medische staf: Dorian van Garderen en Lotte Bais
  • Assistent scheidsrechter: Martijn vd Polder

Scheidsrechter: Jarno Schoonhoven uit Elburg