©maartenheijenk.nl)

Rode kaart deert Reaal Dronten niet

Sport

DRONTEN - Als Adnane Ouhamid zaterdag al snel in de tweede helft met rood naar de kant moet, dreigt er voor Reaal Dronten weer een negatief resultaat. Niets is echter minder waar, want Reaal wint knap met 3-1 van Noord Veluwe Boys.

Reaal start zaterdag prima aan de wedstrijd en is vooral in het eerste half uur heer en meester. Na een dikke tien minuten resulteert dat in de openingstreffer van Nordin Hettinga, die zijn ploeg terecht aan de leiding brengt. Na een half uur draait het spelbeeld wat en komen de Drontenaren met de schrik vrij als doelman Patrick van de Waterlaat een overtreding begaat. Hij haalt een doorgebroken speler neer, maar komt met geel weg. 

Na rust komt Reaal alsnog met tien man te staan. Net voor rust, in een periode waarin Reaal het hoofd even kwijt lijkt, ontvangt Adnane Ouhamid al een gele kaart en net na rust volgt zijn tweede. Rood dus en met tien man moet Reaal de zege over de streep zien te trekken. De thuisploeg houdt de poorten lang gesloten en vervolgens slaat het tien minuten voor tijd zelf toe. De scheidsrechter geeft een penalty vanwege hands en vanaf de penaltystip maakt Giovanni Wegman de 2-0.

Noord Veluwe Boys zet vervolgens alles op alles om nog terug in de wedstrijd te komen en door een fout van doelman Van de Waterlaat komen de gasten terug tot 2-1. De spanning helemaal terug, maar dat deert Reaal niet. De thuisploeg countert via Adil el Morabit naar de 3-1 en daarmee naar drie belangrijke punten.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden