Alex Bindenga (keeper Asv Dronten)
Alex Bindenga (keeper Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten en Reaal beginnen de competitie met nederlaag

DRONTEN - Asv Dronten en Reaal Dronten zijn de competitie zaterdag allebei begonnen met een nederlaag. Eerstgenoemde verloor met 1-0 van Veensche Boys, terwijl Reaal duidelijk haar meerdere moest erkennen in 's Heerenbroek: 5-1.

Asv Dronten trof in Veensche Boys een ploeg die hetzelfde wil: bovenin meedoen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en in de eerste helft resulteerde dat ook in kansen aan beide kanten. Zo trof Jodi de Boer de lat, terwijl aan de andere kant doelman Alex Bindenga meerdere malen iemand dreigend op hem af zag komen. In doelpunten resulteerde het alleen nog niet.

Dat werd in de tweede helft anders, al was de productie minimaal. Asv Dronten leek het als eerste voor elkaar te krijgen om te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Veensche Boys maakte vervolgens wel een geldige goal, want een van richting veranderde vrije trap vloog achter Bindenga. Dat bleek ook direct de winnende treffer te zijn. "We hebben de eerste slag verloren. Na de achterstand hadden we niet meer het vermogen om terug te komen", stelde trainer Patrick Posthuma na afloop.

Reaal Dronten verliest

Voor Reaal Dronten begon de competitie helemaal rampzalig. De ploeg van trainer Burak Yargan kwam in het eerste deel van de wedstrijd nog aardig mee met 's Heerenbroek, maar moest vervolgens het hoofd buigen. Bij rust keek Reaal al tegen een 4-0 achterstand aan en na negentig minuten eindigde het treffen in liefst 5-1. Islam Adbelsalem maakte de Drontense eretreffer.