De oude manege bij het 45-jarig bestaan van SPGF.
De oude manege bij het 45-jarig bestaan van SPGF. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Flevomanege hoopt in november eerste paal te slaan; ook SPGF is nu blij

Sport

DRONTEN - De nieuwbouw van de Flevomanege aan de Wisentweg komt met grote stappen dichterbij. Dat meldt het bestuur van de manege. Het heeft vooral te maken met de vorderingen van de woningbouwplannen op de plek van de oude manege aan De Zuid. Stichting Flevomanege streeft ernaar om in november de eerste paal te slaan aan de Wisentweg en wil het nieuwe gebouw in de loop van 2022 in gebruik nemen.

Enkele weken geleden uitte Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) nog twijfels. Voorzitter Jaap Kodde was niet zo enthousiast over de afstand tussen de manege en het Paardencentrum Dronten, waar de paarden straks gestald worden.

Op één lijn

Inmiddels zit iedereen weer op één lijn. „Na gesprekken met de gemeente is er het volste vertrouwen dat de oversteek er op een veilige manier komt. Hierdoor kunnen de paarden van SPGF op een veilige manier in de nieuwe met speciale voorzieningen ingerichte rijhal komen”, schrijft voorzitter Gerben van den Burg van de Flevoruiters in zijn functie als bestuurslid van de manege. Jaap Kodde is daar blij mee: „Want die veiligheid stond bij ons voorop.”

De stichting Flevomanege is op haar beurt blij met de positieve houding en de prettige medewerking van de gemeente Dronten. Van den Burg: „Gezamenlijk met SPGF, Paardencentrum Dronten en de Aeres Hogeschool wordt de paardenboulevard Dronten steeds verder vormgegeven.”

Multifunctioneel

„Op de nieuwe locatie gaan SPGF, de Flevoruiters en de voltige van de Flevoruiters gebruik maken van multifunctionele rijhallen”, kondigt stichting Flevomanege aan, „Op de locatie aan de Wisentweg worden net als in de oude manege aan De Zuid wekelijks voltigelessen en paardrijlessen aangeboden voor de leden van de Flevoruiters. Naast het geven van lessen aan ruiters met een beperking, gaat SPGF met haar paarden ook les geven aan beginnende ruiters.”

De hoop is daarnaast gevestigd op grote hippische evenementen in Dronten. „Wij willen Dronten weer op de hippische kaart van Nederland zetten”, zegt de voorzitter van de Flevoruiters, „Er is een lange traditie van tal van activiteiten aan De Zuid. Menig Dronter paardenliefhebber herinnert zich de mooie evenementen en heeft kunnen genieten van het gevarieerde aanbod.”

Met de ingebruikname van het nieuwe gebouw moeten die oude tijden herleven: „De stichting heeft de verwachting dat het weer mogelijk wordt om in Flevoland een locatie te hebben waar op hoog niveau paardensport kan worden uitgeoefend.”

Onderwijsplekken

In de toekomst komen er op de nieuwe locatie onderwijsplekken voor de Aeres Hogeschool. Ook is er een nauwe samenwerking met het naastgelegen Paardencentrum Dronten.

De stichting hoopt dat ook de jaarlijkse veulenveiling in september 2022 op de nieuwe locatie kan worden georganiseerd. Deze veiling vindt op 25 mei voor het tweede achtereenvolgende jaar online plaats. De verwachting is dat het straks weer fysiek kan gebeuren.

!