Niek Telgen langs de lijn bij Asv Dronten.
Niek Telgen langs de lijn bij Asv Dronten. ©maartenheijenk.nl

Niek Telgen wil bij terugkeer in Dronten maar één ding: „En dat is voetballen”

Sport

DRONTEN - Niek Telgen was zaterdag een aandachtige toeschouwer bij de oefenwedstrijd van Asv Dronten. De 24-jarige middenvelder keert het komende seizoenen na drie jaar bij hoofdklasser VV Berkum terug op het oude nest.

Zijn rechterknie is ingezwachteld. Dat gewricht is recentelijk ‘schoongemaakt’. Telgen hoopt bij de start van het nieuwe seizoen weer voluit te kunnen voetballen.

Waarom heb je besloten terug te keren bij Asv Dronten?
Niek Telgen: „Ik heb drie jaar bij Berkum gezeten en het daar ontzettend naar m’n zin gehad. Alleen… je doet het wel om te spelen. En dat is daar niet helemaal gelukt, mede door mijn blessures.”

Wat voor blessures had je?
„In het begin had ik heel veel spierblessures. Er zijn in die periode heel veel onderzoeken gedaan en dat is uiteindelijk helemaal goedgekomen.”

Maar waarom Dronten?
„Op een gegeven moment moet je een keuze maken. En ik moet eerlijk zeggen: Dronten kriebelde altijd wel een beetje. Ik heb een jaartje in Zwolle gestudeerd, maar ben hier steeds blijven wonen. Ik ben blij weer terug te zijn.”

Is het avontuur in Zwolle mislukt”
„Ik heb daar echt een leuke tijd gehad en ik heb helemaal geen spijt gehad dat ik het heb gedaan. Maar qua voetbal voelt het wel een beetje als mislukt, dat moet ik toegeven.”

Wat zijn nu je doelstellingen bij Asv Dronten?
„Eerst weer lekker fit worden en dan voetballen. Er is maar één ding dat ik nu wil en dat is voetballen. Dan zie ik verder wel hoe het loopt. En voor mijn gevoel ben ik nu helemaal fit.”

Je bent 24 jaar, nu moet het onderhand ook gebeuren…
„Je hebt gelijk, dít is dé leeftijd. Maar geloof me: dat gaat goedkomen!”

Asv Dronten - SDC Putten 2-5