BAS Voetbal
BAS Voetbal ©maartenheijenk.nl

BAS haalt opgelucht adem: eindelijk een overwinning

BIDDINGHUIZEN - De eerste twee competitiewedstrijden werden verloren, de voorbereiding en bekerwedstrijden leverden slechts één zege op, maar zaterdag kwam daar verandering in. Tegen het Zwolse HTC was een treffer van Gerwin Schaap voldoende: 1-0.

Het is voor BAS voorlopig een moeizaam seizoen, maar tegen HTC toonde de ploeg karakter. Voor rust maakten beide ploegen er geen grootse wedstrijd van, want de kansen waren op één hand te tellen. Namens de Biddinghuizenaren kreeg Thomas de Gier nog de beste mogelijkheid, maar hij kreeg het niet voor elkaar om te scoren. Aan de andere kant werd keeper Sander Westdijk eenmaal getest, maar hij hield zijn doel schoon.

Na de rust was één treffer voldoende voor een Biddinghuizense driepunter. Twintig minuten na de onderbreking bracht BAS-captain Stefan Tolhoek zijn kompaan Gerwin Schaap in stelling, die op zijn beurt doel trof. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan de eerste overwinning van de competitie, waardoor het ook de laatste plaats in 3C heeft verlaten.