BAS Voetbal
BAS Voetbal ©maartenheijenk.nl

BAS pakt een punt bij ESC, Swift speelt ook gelijk

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS en Swift’64 zijn zaterdagmiddag allebei niet verder gekomen dan een gelijkspel. Eerstgenoemde speelde met 1-1 gelijk bij ESC, Swift kwam niet voorbij Rouveen.

BAS had het vooral aan keeper Sander Westdijk te danken dat het nog een punt mee naar huis mocht nemen. De doelman pakte in de eerste 25 minuten al een paar uitstekende ballen, waardoor de Biddinghuizenaren op dat moment met slechts 1-0 achter stonden. Na rust kwam de ploeg een stuk beter voor de dag en dat resulteerde in de terechte gelijkmaker. Gerwin Schaap speelde zijn tegenstander prima uit en schoot in de korte hoek raak.

In de slotfase mocht BAS nog blij zijn met dat punt, want opnieuw Westdijk en de lat hielden ESC van scoren af.

Ook Swift gelijk
In dezelfde competitie (3C) moest ook Swift genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij Rouveen zorgde Leon Snijders al rap voor een Swifterbantse voorsprong, maar net na rust verdween die als sneeuw voor de zon. David Bouwmeester was in zes minuten na rust tweemaal trefzeker.

Het lukte Swift ternauwernood nog om een punt aan het uitduel over te houden. Stan van Elp was tien minuten voor tijd goed voor de gelijkmaker, 2-2.