BAS Voetbal
BAS Voetbal ©maartenheijenk.nl

BAS moet voorlopig naar onderen kijken na nederlaag in Hulshorst

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het was voor BAS zaterdag zaak om weer naar boven te gaan kijken, maar op bezoek bij Hulshorst slaagde die missie niet. De Biddinghuizenaren verloren met 1-0 en zijn daardoor een van de degradatiekandidaten in de derde klasse C.

Als telt niet, maar beschrijven doen we het toch even. Als BAS afgelopen zaterdag had weten te winnen van Hulshorst, had het even afstand genomen van de degradatiekandidaten. Zover kwam het alleen niet, want de ploeg van trainer Arjen Bredewolt ging voor de vierde keer in zeven wedstrijden onderuit. De eerste grote kans was nog wel voor BAS, maar Gerwin Schaap trof de paal. 

In het vervolg werd het echt degradatievoetbal, waarbij de kansen schaars waren. Hulshorst voetbalde amper iets bij elkaar, maar slaagde er voor de rust wel in om te scoren. Stefan Tolhoek kreeg daarna nog een goede kans om te scoren en in het tweede bedrijf was Martin Wubs uit een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker, maar beide pogingen leverden niets op. Zo liep BAS tegen een 1-0 nederlaag aan en is het voorlopig niets meer dan een degradatiekandidaat.