Tom Roskam (Swift'64) was goed voor een goal.
Tom Roskam (Swift'64) was goed voor een goal. © Ar Nieuwland

Swift’64 verslaat Hattem, Reaal verliest ook van Wijthmen

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift’64 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hattem winnend afgesloten. De ploeg won met 2-1 en haakt daardoor aan in de subtop van 3C. Een klasse lager ging Reaal Dronten weer onderuit.

Swift kende na een bliksemstart bij Zwolsche Boys een moeizame periode, maar lijkt dat nu achter zich te laten. De formatie van trainer Arjan ten Hove speelde zaterdag tegen Hattem en boekte de tweede zege op rij. Via Wesley van Klaveren kwam Swift op voorsprong en invaller Tom Roskam besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Hattem kwam in de uiterste slotfase nog terug tot 2-1, maar die treffer kwam te laat om het nog echt spannend te maken. 

Reaal verliest weer
Na de oorwassing van een week geleden tegen CSV’28 (1-4) ging vierdeklasser Reaal Dronten ditmaal ook onderuit bij Wijthmen. De Drontenaren kwamen na een half uur spelen op achterstand door een goal van Wouter Kleij en twee minuten later werd de score verdubbeld. Jari Dunnink was goed voor de 2-0 en dat was, zo bleek later, ook de eindstand. Voor Reaal rest nu niets anders dan achtervolgen, aangezien koploper Dieze West nog altijd foutloos is.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 20 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 21 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 21 uur geleden