Tom Roskam (Swift'64) was goed voor een goal.
Tom Roskam (Swift'64) was goed voor een goal. Ā© Ar Nieuwland

Swiftā€™64 verslaat Hattem, Reaal verliest ook van Wijthmen

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swiftā€™64 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hattem winnend afgesloten. De ploeg won met 2-1 en haakt daardoor aan in de subtop van 3C. Een klasse lager ging Reaal Dronten weer onderuit.

Swift kende na een bliksemstart bij Zwolsche Boys een moeizame periode, maar lijkt dat nu achter zich te laten. De formatie van trainer Arjan ten Hove speelde zaterdag tegen Hattem en boekte de tweede zege op rij. Via Wesley van Klaveren kwam Swift op voorsprong en invaller Tom Roskam besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Hattem kwam in de uiterste slotfase nog terug tot 2-1, maar die treffer kwam te laat om het nog echt spannend te maken. 

Reaal verliest weer
Na de oorwassing van een week geleden tegen CSVā€™28 (1-4) ging vierdeklasser Reaal Dronten ditmaal ook onderuit bij Wijthmen. De Drontenaren kwamen na een half uur spelen op achterstand door een goal van Wouter Kleij en twee minuten later werd de score verdubbeld. Jari Dunnink was goed voor de 2-0 en dat was, zo bleek later, ook de eindstand. Voor Reaal rest nu niets anders dan achtervolgen, aangezien koploper Dieze West nog altijd foutloos is.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden