Mike Geres (BAS) was in Hattem goed voor een doelpunt.
Mike Geres (BAS) was in Hattem goed voor een doelpunt. ©maartenheijenk.nl

BAS redt het niet bij koploper, Swift’64 speelt gelijk tegen ESC

Sport

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - BAS is zaterdag voor de zesde keer dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. De Biddinghuizenaren verloren met 3-2 van koploper Hatto Heim. Competitiegenoot Swift’64 kwam op eigen terrein niet verder dan 1-1 tegen ESC.

BAS kreeg in de eerste helft de nodige kansen om Hatto Heim pijn te doen, maar onder andere Stefan Tolhoek en David van Dijk kregen het niet voor elkaar te scoren. Uit het niets was het aan de andere kant wel raak en die tik kwam de ploeg niet meer te boven. Bij rust was het nog 1-0, maar na de rust liep Hatto Heim uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Te comfortabel misschien wel, want BAS kreeg in de slotfase nog de kans om de wedstrijd spannend te maken. Eerst was Mike Geres goed voor een treffer en kort voor het einde tekende Tijmen Stegeman voor de 3-2. Daarmee leek er nog wat spanning in de wedstrijd te komen, maar er was onvoldoende tijd om echt terug te slaan. Daarmee verloor BAS voor de zesde keer en is het afgezakt naar een gevaarlijke dertiende plaats. 

Swift’64 speelt gelijk
Swift’64, ook uitkomend in 3C, kwam tegen middenmoter ESC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mitchel Venverloo opende namens Swift na een kwartier de score, maar die treffer kreeg al vrij snel antwoord. Kort voor rust trok Sven Wastenecker de stand alweer gelijk en bij die goals bleef het. Swift is de nummer drie op de ranglijst, maar die ranglijst is inmiddels zo scheef als maar zijn kan.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 17 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 18 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 19 uur geleden