Afbeelding
eigen foto Zuiderzeezwemmers

Collard Jungeling twee keer in top tien bij NK zwemmen voor junioren

Sport

EINDHOVEN - Collard Jungeling, Jesper Dinger, Gijs Vesseur en Carlijn Boltendal van de Zuiderzeezwemmers deden het afgelopen weekeinde mee aan de Nederlandse juniorenkampioenschappen. Collard zwom op de schoolslag twee keer in de top tien.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Junioren van de Zuiderzeezwemmers verschenen 14 maal aan de start tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwemmen en zetten prachtige prestaties neer. Collard Jungeling, Jesper Dinger, Gijs Vesseur en Carlijn Boltendal, beleefden een prachtig sportief weekend in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

In het weekend van 10 t/m 12 december werden in Eindhoven de Nederlandse Junioren Kampioenschappen kortebaan 2021 georganiseerd. Een goed georganiseerde wedstrijd, helaas zonder publiek, maar de prestaties leken hier niet onder te lijden. De sfeer was bijzonder goed en er werd onwijs hard gezwommen. De concurrentie was er groot in de verschillende leeftijdscategorieën/ jaargangen, wat leidde tot prachtige prestaties bij de ZZZ Junioren.

Het is alweer wat jaartjes geleden dat er zoveel ZZZ-junioren tegelijk, deel mochten nemen aan het NJK, vijf maar liefst, waarvan er uiteindelijk vier aan de start verschenen. Samen waren ze goed voor 15 startbewijzen. Collard Jungeling die de afgelopen periode heeft mogen deelnemen aan het KNZB plus programma voor junioren, had er zeven weten te veroveren in de categorie Jun. 3, Gijs Vesseur mocht in deze categorie viermaal starten.

Bij de Jongens Junioren 4 verscheen Jesper Dinger tweemaal aan de start en bij de meisjes junioren 4 werd Carlijn Boltendal opgeroepen voor één afstand. De voorbereiding voor dit NK werd nog even bemoeilijkt ivm het Corona protocol. De trainingen voor de wedstrijdzwemmers van ZZZ vinden allemaal na vijf uur plaats, gelukkig waren er clubs uit de buurt die spontaan de betreffende zwemmers trainingstijd aanboden, zodat ze toch enigszins optimaal voorbereidt aan de start konden verschijnen.

De Zuiderzeezwemmers presteerden goed, er werden acht persoonlijke tijden op de klok gezet en Collard Jungeling zette behalve de meeste tijden van het ZZZ kwartet, ook de beste verbetering neer, hij wist zijn 400m vrijeslag met maar liefst 17 seconden aan te scherpen naar een tijd van 4.52.48. De beste eindklassering was ook voor hem, op de 200m school werd hij 9e, met een prachtig pr van 2.41.05. Op de 100m school bereikte hij heel knap een 10e plaats in 1.13.73. Op de 50m vrij zwom hij een heel mooi pr van 27.04 (17e) en ook op de 200m wissel liet hij een pr noteren van 2.27.80 (14e). Verder zwom hij de 100m vrij (21e) en de 100m vlinder(14e).

Gijs Vesseur zette zijn beste prestatie neer op de 100m vlinder, waarop hij een prachtig pr zwom in 1.10.53 en 17e werd, ook op de 100m school zwom hij een mooi pr in 1.20.93 goed voor de 26e plaats, op de 100m vrij werd hij 28e en op de 400m vrij zwom hij zich naar de 19e plek, prachtig gedaan. Jesper Dinger verscheen aan de start van de 100 en de 200m school op beide slagen zwom hij een pr, op de 100m finishte hij als 17e in 1.13.78 en op de 200m als 11e in 2.37.46.

Tot slot werd Carlijn Boltendal die reserve stond opgeroepen deel te nemen aan de 100m rug, zij finishte door een ongemakkelijk keerpunt met een zwaar gekneusde duim als 36e in een tijd van 1.15.10. De zwemmers hebben enorm genoten van het geweldige spektakel waaraan ze mochten deelnemen en kunnen tevreden terugkijken op een prachtig en qua prestaties super geslaagd weekend, waarmee ze weer een mooie ervaring rijker zijn.