Thim Verhoeven (Swift) was goed voor een goal.
Thim Verhoeven (Swift) was goed voor een goal. ©maartenheijenk.nl

Swift’64 en Reaal winnen, BAS onderuit in Marknesse

DRONTEN - Voor Swift’64 en Reaal Dronten begon de voorbereiding op de hervatting van de competitie zaterdag met een overwinning. BAS ging als enige Drontense club onderuit, SVM uit Marknesse was met 3-0 te sterk.

Swift’64 oefende thuis tegen tweedeklasser Lelystad’67 en liet geen spaan heel van de tegenstander. Door goals van Bas van Spronsen en Thim Verhoeven was het binnen vijf minuten al 2-0 en door een treffer van Wesley van Klaveren stond er bij rust 3-0 op het bord. Swift kwam in de tweede helft via Mikey Langius nog tweemaal tot scoren, waardoor er met 5-0 werd gewonnen.

Ook winst Reaal
Ook Reaal Dronten begon het nieuwe jaar met een overwinning. De ploeg van trainer Burak Yargan ging op bezoek bij WZC Wapenveld en won daar met 2-4. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar de Drontenaren herstelden zich knap. Samed Turan maakte de aansluitingstreffer, Nordin Hettinga benutte een kwartier voor tijd een penalty en door twee goals van Taha Fawzi eindigde het in 2-4.

Verliespartij BAS
BAS kwam tegen SVM uit Marknesse geen moment in de buurt van een positief resultaat. De thuisploeg stond binnen de kortste keren met 1-0 voor en nog voor de rust werd die marge verdubbeld. Na rust kregen beide teams genoeg mogelijkheden om te scoren, maar alleen SVM kreeg dat nog een keer voor elkaar: 3-0.