SPGF-voorzitter Jaap Kodde bij het naambord van de nieuwe manege.
SPGF-voorzitter Jaap Kodde bij het naambord van de nieuwe manege. ©maartenheijenk.nl

Paardrijden Gehandicapten pakt de draad weer op: „Er met volle spirit tegenaan”

Sport

DRONTEN - „Jazeker is dit een feest voor ons. Het is fijn dat we er samen uitgekomen zijn.” Voorzitter Jaap Kodde van Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland keek de afgelopen week met een brede glimlach naar het slaan van de eerste paal van Hippisch Centrum Flevodrome aan de Wisentweg.

SPGF heeft eigen paarden, die momenteel gestald zijn in de Flevomanege. Het betekent dat de lessen makkelijk opgestart kunnen worden. In de nieuwe situatie is de stichting voor de stalling aangewezen op Paardencentrum Dronten, even verderop. Kodde zag dat aanvankelijk niet zitten, maar nu er een brug komt tussen het Paardencentrum en Flevodrome, is ook hij enthousiast over de aankomende verhuizing.

SPGF maakt momenteel nog volop gebruik van de verouderde Flevomanege. „Dat gaat door tot september en dan verhuizen we mee.” De stichting heeft zo’n twintig ruiters: „En daarnaast zijn er heel veel vrijwilligers, want tijdens het rijden heb je voor iedere ruiter in ieder geval twee vrijwilligers nodig.”

Achterstand

Na de verhuizing gaat de stichting weer nieuwe leden werven: „Want wij weten dat er heel veel mensen met een beperking zijn, die graag willen paardrijden.”

„Door corona hebben we een achterstand opgelopen en dan komt straks de verhuizing. Maar daarna gaan we er met volle spirit tegenaan. Dan willen wij het weer mogelijk maken dat iedereen die het wil bij ons kan komen paardrijden.”

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 19 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 19 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden