Bas van Spronsen (Swift'64) wist wel te scoren.
Bas van Spronsen (Swift'64) wist wel te scoren. ©maartenheijenk.nl

Met een punt bij de koploper kan Swift’64 eigenlijk niet tevreden zijn

SWIFTERBANT - Met een punt bij de koploper ben je in de meeste gevallen tevreden, maar voor Swift’64 geldt dat zaterdag niet. De ploeg creëert een groot aantal kansen, maar komt niet verder dan 1-1.

Tegen Hulshorst brak het missen van kansen Swift al op en ook in Hattem is dat de reden dat er niet gewonnen wordt. Zeker in de eerste helft krijgen de gasten genoeg kansen om te scoren, maar het lukt maar niet om de Hatto Heim-goalie te verslaan. Als Bas van Spronsen tien minuten na rust het wel voor elkaar krijgt om de openingstreffer te maken, lijkt alles toch nog goed te komen.

Het lukt Swift alleen niet om het eigen doel schoon te houden. Acht minuten voor tijd incasseert het een tegentreffer, waardoor het eindigt in een gelijkspel. Voor Swift op alle gebieden een gemiste kans.