Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Voetbal: weken van de waarheid voor BAS, asv Dronten op als koploper

Sport

DRONTEN - Het voetbalweekend staat weer voor de deur. BAS begint in Hattem aan de weken van de waarheid, terwijl asv Dronten als koploper op bezoek gaat bij Lelystad’67. Swift’64 speelt een thuiswedstrijd tegen Elspeet.

Asv Dronten op bezoek in Lelystad
Asv Dronten veroverde vorige week de koppositie door een klinkende 3-0 overwinning op concurrent Veensche Boys. Rik Breemhaar opende de score, Yordi Schols maakte daarna de overige goals. De Drontenaren gaan als lijstaanvoerder naar het geplaagde sv Lelystad’67. Dat is de zo goed als gedegradeerde hekkensluiter van 2G en dus moet dat duel drie punten opleveren voor de ploeg van trainer Patrick Posthuma. De wedstrijd in Lelystad begint om 14.30 uur.

Swift’64 treft Elspeet
Na de klinkende derbyzege op BAS (6-0) leverde Swift’64 een week later twee punten in op bezoek bij Hattem. De formatie van coach Arjan ten Hove speelde daar met 1-1 gelijk, terwijl het genoeg kansen had om drie punten over de streep te trekken. Daardoor heeft het nog altijd een aanzienlijk gat te overbruggen naar nummer drie DSV’61. Aankomende zaterdag speelt Swift een thuiswedstrijd tegen Elspeet, de nummer tien van de ranglijst. Aftrap: 15.00 uur.

Weken van de waarheid voor BAS
BAS gaat zaterdag op bezoek bij Oene en dat is voor de Biddinghuizenaren de start van de weken van de waarheid. Als BAS en Oene om 14.30 uur aftrappen, treffen concurrenten VIOS Vaassen en HTC elkaar. Aankomende dinsdag gaat BAS op bezoek bij Hattem, om het de daaropvolgende zaterdag op te nemen tegen concurrent HTC. Twee belangrijke weken dus, na die drie wedstrijden weet BAS precies waar het aan toe is.

Reaal Dronten geniet van een vrij weekend.

Programma

Zaterdag 16 april
14.30 uur sv Lelystad’67 - asv Dronten

14.30 uur Oene - BAS

15.00 uur Swift’64 - Elspeet