Kevin van der Vlag maakte namens asv Dronten de tiende.
Kevin van der Vlag maakte namens asv Dronten de tiende. Foto: ©maartenheijenk.nl

Ook als koploper knalt asv Dronten door: dubbele cijfers

Sport

DRONTEN - Of de positie van koploper asv Dronten druk oplevert? Geef op die vraag gerust antwoord met nee. De ploeg van trainer Patrick Posthuma liet zaterdag geen spaan heel van Lelystad’67 en won met 0-10(!). 

Asv Dronten trof in Lelystad’67 de geplaagde hekkensluiter van 2G en liet vanaf het eerste moment zien dat er voor de thuisploeg ook op deze zaterdag niets te halen viel. Kevin van der Vlag opende na een klein half uur de score en daarna ging het hard. In het laatste kwartier voor rust troffen Yordi Schols (twee keer), Pim Breukelman en Yanick Leichtenberg nog doel, waardoor er bij rust een 0-5 stand op het bord stond. 

Daar bleef het niet bij, want de Drontenaren pakten door. Na een overtreding op Schols moest Lelystad’67 verder met tien man en de daaropvolgende penalty werd benut door Van der Vlag. Leichtenberg zorgde vervolgens voor 0-7, Florijn Diepstraten maakte 0-8 en 0-9, waarna Van der Vlag de magische grens doorbrak: 0-10.

Veensche Boys verspeelt punten
Meevaller voor asv Dronten was ook nog het puntenverlies van concurrent Veensche Boys. Die ploeg speelde met 2-2 gelijk bij De Valleivogels, waardoor het nu vier punten achterstand heeft op Dronten. Batavia’90 is daardoor de nieuwe nummer twee.

!