Asv Dronten blijft op koers, ook FC Horst wordt verslagen

DRONTEN - Asv Dronten blijft op koers voor de titel, want de thuiswedstrijd tegen FC Horst wordt zaterdag met 4-1 gewonnen. Daardoor houden de Drontenaren een voorsprong van drie punten op Batavia’90.

Makkelijk gaat het in eerste instantie niet. Martijn Timmer opent na bijna 40 minuten spelen wel de score, maar Lars van Wetering maakt namens FC Horst al snel weer gelijk. Nog sneller staat er ook weer een Dronter voorsprong op de borden, Yordi Schols is een minuut na de gelijkmaker goed voor de 2-1.

Asv Dronten heeft daarna moeite om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat krijgt de ploeg een kwartier voor tijd toch voor elkaar. Yannick Leichtenberg is goed voor de 3-1, waarna een eigen doelpunt van FC Horst het slotakkoord is: 4-1.