Florijn Diepstraten maakte de winnende.
Florijn Diepstraten maakte de winnende. Foto: © Ar Nieuwland

Als Florijn Diepstraten de winnende maakt is het feest bij asv Dronten

Sport

DRONTEN - Een groot aantal kansen, lang 1-1, maar toch keert asv Dronten dinsdagavond met de volle buit op zak terug naar de polder. En dat door een late goal van verdediger Florijn Diepstraten, die daardoor zorgt dat het in Lunteren 1-2 wordt.

Lang leek asv Dronten voor het eerst in tijden weer eens een wedstrijd niet te winnen. Yordi Schols had zijn ploeg na een half uur wel aan een voorsprong geholpen, maar net voor de rust kwam Lunteren via Max Degenaar weer langszij. 

Asv Dronten was wel de betere ploeg, kreeg ook genoeg kansen om te scoren, maar stond na negentig minunten op ‘slechts’ 1-1. Puntenverlies leek in de maak, totdat Florijn Diepstraten kort voor het doel de bal op zijn hoofd krijgt. De verdediger kopt raakt en dat zorgt voor een ontlading van jewelste.

Door de 1-2 zege reist asv Dronten zaterdag als koploper af naar Lelystad, waar een rechtstreeks gevecht tussen de nummers één en twee wacht. Nummer één is asv Dronten, nummer twee is Batavia’90. Het gat is drie punten, waarbij asv Dronten een aanzienlijk beter doelsaldo heeft.