Jodi de Boer maakte de 2-2.
Jodi de Boer maakte de 2-2. Foto: ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten slaat aanval Batavia’90 af en ruikt titel

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag in de topper tegen Batavia’90 met 2-2 gelijkgespeeld en kan daardoor de titel ruiken. Het gat tussen beide ploegen blijft drie punten, terwijl asv Dronten ook nog een veel beter doelsaldo heeft.

Het is een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Hoog tempo, veel kwaliteit op het veld en een strijdlust van heb ik jou daar. Batavia drukt in de eerste helft de Drontenaren terug en dat resulteert in de openingstreffer van Bob Brilleman. Hij ramt een afvallende bal heel knap binnen. “Wij wilden hun de bal geven en diepte zoeken in de omschakeling. Dat liep niet helemaal volgens plan en dat hebben we dan ook aangepast”, vertelt asv Dronten-trainer Patrick Posthuma.

Buitenspel?

Yordi Schols zorgt al snel weer voor de gelijkmaker, maar even snel komt de thuisploeg wederom op voorsprong. Guido Pauw zorgt voor de 2-1, terwijl de assistent-scheidsrechter van de Drontenaren de vlag omhoog heeft. De scheidsrechter wil er echter niet aan, waardoor asv Dronten wederom in de achtervolging moet.

Die achtervolging slaagt, want de bezoekers krijgen in de tweede helft een penalty. Dat is een goedkope, aangezien Rihairo Meulens amper tot niet wordt geraakt. Toch geeft de scheidsrechter een strafschop, die in twee instanties wordt benut door Jodi de Boer. “Als je de wedstrijd bekijkt, ben ik tevreden met het resultaat. Inclusief het doelsaldo staan we nu eigenlijk vier punten voor”, weet Posthuma.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden