Rihairo Meulens was goed voor een doelpunt.
Rihairo Meulens was goed voor een doelpunt. Foto: ©maartenheijenk.nl

Titelrace in 2G lijkt te gaan tussen asv Dronten en Batavia

Sport

DRONTEN - Asv Dronten en Batavia’90 lijken uit te gaan maken wie er in de tweede klasse G met de titel aan de haal gaat. De Drontenaren wonnen zelf met 2-0 van De Valleivogels, terwijl Batavia afrekende met Veensche Boys (2-0). 

Asv Dronten wist dat het met een zege hoe dan ook zou profiteren van puntenverlies van een van de concurrenten, aangezien Batavia’90 en Veensche Boys elkaar troffen in Lelystad. De formatie van trainer Patrick Posthuma slaagde in haar eigen deel van de opdracht, want De Valleivogels werd verslagen. 

Rihairo Meulens zette zijn ploeg na een kwartier spelen op het juiste spoor en een goal van Dinand Woertink zorgde voor de beslissing. Na een dik uur spelen maakte hij de 2-0, waardoor de blik van asv Dronten richting Lelystad kon. Daar kroonde Batavia’90 zich tot winnaar, Veensche Boys werd met 2-0 verslagen. En dus lijken asv Dronten en Batavia’90 om de titel te gaan strijden, aangezien Veensche Boys nu liefst zeven punten minder heeft dan de Drontenaren. Batavia’90 heeft drie punten achterstand.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden