Yordi Schols - Asv Dronten
Yordi Schols - Asv Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten zet volgende stap richting titel met zege op OWIOS

DRONTEN - Voor asv Dronten komt het kampioenschap in de tweede klasse G steeds dichterbij. De ploeg van trainer Patrick Posthuma won zaterdag met 3-0 van OWIOS en heeft hoogstwaarschijnlijk nog maar drie punten nodig om kampioen te worden.

De Dronter ploeg moest aan de bak, want tegenstander OWIOS legde traditiegetrouw veel strijd op de mat. De thuisploeg drukte OWIOS wel terug op eigen helft, maar in eerste instantie was het lastig om tot kansen te komen. Op slag van rust was een van de eerste mogelijkheden echter direct raak. Yanick Leichtenberg was alert in de rebound en kopte de 1-0 binnen.

Ook in de tweede helft bleef OWIOS knokken voor wat het waard was, maar toch ging asv Dronten met de zege aan de haal. Yordi Schols miste eerst nog een strafschop, maar was even later wel goed voor de 2-0. Een voorzet van Rihairo Meulens kwam terecht bij Schols en hij schoof laag binnen. Kevin van der Vlag was vervolgens ook nog goed voor de 3-0, waarmee de wedstrijd werd beslist.

Drie punten genoeg?

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft asv Dronten drie punten voorsprong op naaste belager Batavia’90. Het doelsaldo van de Drontenaren is echter veel beter (verschil van 16), waardoor nog één zege voldoende lijkt voor de titel. De ploeg gaat volgende week op bezoek bij OVC’85, de nummer tien van de ranglijst. Op de laatste speeldag wacht een thuiswedstrijd tegen Renswoude.