Mike Geres (BAS) maakte er zaterdag drie.
Mike Geres (BAS) maakte er zaterdag drie. Foto: ©maartenheijenk.nl

Na rode kaart heeft BAS geen kind meer aan ‘t Harde

Sport

BIDDINGHUIZEN - De voetballers van BAS leven nog, want de eerste wedstrijd in de nacompetitie wordt zaterdag met 5-1 gewonnen van ‘t Harde. Een uitslag die pas gestalte krijgt in het laatste deel van het treffen.

Is BAS zaterdag betere? Ja, dat mag gerust gesteld worden. Maar lukt het BAS om afstand te nemen van ‘t Harde? Nee, allerminst. Het komt wel snel op voorsprong door een goal van Mike Geres, maar laat het daarna na om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. De Biddinghuizenaren krijgen ‘m daarna om de oren, uit een vrije trap van Stefan Marsman.

Na rust is in eerste instantie de beste kans voor de gasten, maar keeper Sander Westdijk brengt redding. Aan de andere kant speelt zijn college-doelman ook een hoofdrol, maar dan een negatieve. Sander van der Groef komt na een uur spelen hard in op Tijmen Stegeman en ontvangt daarvoor een rode kaart. De daaropvolgende vrije trap levert BAS nog niets op, maar de beslissing is nabij.

Als BAS via Bas van Luenen op een 2-1 voorsprong komt, is het verzet van ‘t Harde eigenlijk al gebroken. Even zet het nog een keer aan, maar als opnieuw Geres voor de 3-1 zorgt, is het helemaal klaar. Diezelfde Geres tekent voor zijn hattrick en de 4-1, waarna het slotakkoord voor Gerwin Schaap is. Hij kan al juichend de bal in een leeg doel schieten en zet zo de 5-1 eindstand op het bord.

Vervolg

BAS bereikt zo eenvoudig de halve finale van de nacompetitie en daarin gaat het dinsdagavond op bezoek bij Terborg.