Mark Veldman maakte een goal tijdens zijn laatste thuiswedstrijd voor Swift.
Mark Veldman maakte een goal tijdens zijn laatste thuiswedstrijd voor Swift. Foto: ©maartenheijenk.nl

BAS tankt vertrouwen, Swift’64 haalt uit tegen HTC

Sport

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen met 1-4 gewonnen en tankte zo vertrouwen voor de nacompetitie. Swift'64 rekende af met HTC, het werd liefst 6-0.

BAS weet dat het na de reguliere competitie nog aan de bak moet om handhaving te bewerkstelligen en in dat opzicht tankte het vertrouwen bij VIOS Vaassen. Een openingstreffer van Bas van Luenen werd nog gevolgd door de gelijkmaker van VIOS, maar vervolgens liepen de Biddinghuizenaren weg naar een ruime zege. David van Dijk benutte een vrije trap, Leander Touw maakte de derde goal en het slotakkoord was voor Thomas de Gier: 1-4. 

Opvallend bij BAS was de terugkeer van doelman Sander Westdijk. Hij besloot gedurende het seizoen te stoppen, maar stond tegen VIOS weer onder de lat.

Dikke zege Swift

Swift'64 rekende op eigen veld af met laagvlieger HTC. De ploeg van trainer Arjan ten Hove kwam na een half uur op voorsprong door een goal van Thim Verhoeven, waarna Leon Snijders in de tweede helft de marge verdubbelde. Opnieuw Verhoeven zorgde daarna voor de 3-0, waarna Mark Veldman, in zijn laatste thuiswedstrijd voor Swift, de 4-0 maakte. Stan van Elp was in de slotfase ook nog goed voor twee goals: 6-0.