BAS Voetbal
BAS Voetbal Foto: ©maartenheijenk.nl

Voor BAS is uitgangspositie helemaal duidelijk: nacompetitie

Sport

BAS komt tegen ESC in eerste instantie nog wel redelijk voor de dag, al staat er al wel vrij rap een achterstand op het bord. Tijmen Stegeman zorgt er nog wel voor dat het gelijk wordt, maar in de tweede helft gaat het voor BAS van kwaad tot erger. Als ESC op 1-2 komt, is het hek van de dam, terwijl zich op de andere velden ook al een negatief scenario afspeelt. 

BIDDINGHUIZEN - Het laatste beetje hoop in Biddinghuizer harten vervliegt zaterdag als BAS met liefst 1-5 onderuit gaat tegen ESC. De concurrentie wint wel, waardoor de voetballers uit Biddinghuizen definitief via de nacompetitie lijfsbehoud moeten bewerkstelligen. 

VIOS wint bij Elspeet, HTC wint van DSV’61 en Zwolsche Boys pakt een punt bij Hattem. BAS gaat zelf hard met 1-5 onderuit en daardoor is alles voor de Biddinghuizenaren nu duidelijk. De ploeg gaat als dertiende eindigen en dus wacht de nacompetitie om in de derde klasse te blijven.

Route

In die nacompetitie moet BAS drie rondes overleven om niet te degraderen. Allereerst wacht een thuiswedstrijd tegen de laagste periodekampioen van de vierde klasse D. Het moet gek lopen wil dat ‘t Harde niet zijn. Als BAS die ronde wint, wacht in de halve finale een uitwedstrijd tegen de hoogste periodekampioen van de vierde klasse E. Op dit moment is dat Helios Deventer. De eventuele finale is op 18 juni op neutraal terrein.