BAS Voetbal
BAS Voetbal Foto: ©maartenheijenk.nl

Doek valt voor BAS: degradatie naar vierde klasse een feit

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS is zaterdagmiddag gedegradeerd naar de vierde klasse. In Hattem eindigde het tegen Daarlerveen na 90 minuten in 1-1, waarna BAS in de verlenging met 1-2 onderuit ging. 

Het werd een echte finale, al leek het er in de beginfase niet op dat BAS op weg was naar een goed resultaat. De eerste dikke kansen waren voor Daarlerveen, dat onder andere de lat raakte en keeper Sander Westdijk op haar weg vond. Na een kleine twintig minuten ontwaakte BAS en ontstond die echte finale. Bas van Luenen kwam tot twee keer toe in de buurt van de openingstreffer, maar scoorde niet. Dat deed Daarerveen kort voor rust wel, 0-1. 

De volledige tweede helft was voor BAS en de Biddinghuizenaren kwamen dan ook langszij. Uit een van de spaarzame kansen maakte Van Luenen de gelijkmaker, waardoor het na negentig minuten verlengen werd. In die verlenging liepen beide ploegen op hun laatste benen, maar Daarlerveen slaagde er in de eerste vijftien minuten in de winnende te maken. 

Zodoende blaast BAS de aftocht en speelt het volgend seizoen in de vierde klasse, het laagste niveau. Daarin wacht hoogstwaarschijnlijk in ieder geval een derby tegen Reaal Dronten.