Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl)

Feest bij Reaal: diverse activiteiten rond jubileum

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten viert zaterdag feest, want dan viert de voetbalclub haar 25-jarig bestaan. Er staan verschillende activiteiten op de rol, waarmee geld wordt opgehaald voor twee goede doelen. 

De jubileumfeestdag, die als thema ‘reunited’ draagt, wordt officieel geopend door oud-voorzitter Joseph Majoie en wethouder sport Siert Jan Lap. Ook is er aandacht voor de maar liefst tien jubilarissen binnen de club, die allen 25 jaar aaneengesloten lid zijn van de vereniging. 

Vanaf 11:00 uur barst het feest los en is er grote aandacht voor de jeugd: op het hoofdveld zijn er voetbalclinics voor de jeugd van DBN CoachXperts en ‘Skill Games’ op veld 2. Daarnaast zijn er gratis ijs en poffertjes en er staan diverse springkussens. In de avond is er een kinderdisco.

Het programma gaat om 15.00 uur verder met een wedstrijd van een speciaal jubileumteam tegen de Golden Boys Ajax. Deze ex-profs spelen een helft tegen het huidige eerste elftal van de club, om het na de rust op te nemen tegen een team oud-spelers. Vanaf 20.00 uur begint de feestavond met zanger Jordy Roelvink en het Dronter DJ-trio Natural Born Mixers. Zij komen speciaal voor deze avond weer een keer bij elkaar. 

Goede doel

Met een jubileumloterij en de verkoop van sponsortickets haalt de vereniging donaties op voor de FUN Foundation en Voedselbank Biddinghuizen-Dronten-Swifterbant. ‘Bedrijven, sponsoren en relaties kunnen sponsortickets bestellen in ruil voor leuke extra’s, zoals plekken in de sponsor-area langs de lijn, een vermelding in het jubileumboek en de aftermovie’, meldt de club. De trekking is om 22.00 uur, dan wordt ook het opgehaalde bedrag bekendgemaakt.

!