Afbeelding
Foto: Ā©maartenheijenk.nl

Voetbal: Uitdaging voor Reaal, gaat BAS het nog redden?

Sport

DRONTEN - Wederom een druk voetbalprogramma, want alle vier de Dronter ploegen komen zaterdag in actie. Voor vierdeklasser Reaal Dronten wacht een grote uitdaging, koploper Dieze West komt op bezoek. BAS gaat thuis tegen Hattem beginnen aan wat een Houdini-act moet worden.

Asv Dronten
Voor asv Dronten wacht de uitwedstrijd bij AVWā€™66, de huidige nummer dertien van de ranglijst. Zaak voor de ploeg van trainer Patrick Posthuma om de foutloze reeks voort te zetten en zo de voorsprong op concurrent Bataviaā€™90 te behouden. In de titelrace gaan zij op bezoek bij OWIOS, op papier niet een van de makkelijkste uitwedstrijden in 2G.

Swiftā€™64
De 6-0 overwinning op BAS werd terecht groots gevierd, maar daarna heeft Swiftā€™64 geen wedstrijd meer gewonnen. De formatie leek de stap naar de (sub)top gezet te hebben, maar kwam tegen Hattem (1-1), Elspeet (0-1) en ESC (3-2) niet tot een zege. Zaterdag speelt Swift een thuiswedstrijd tegen VIOS Vaassen en dat is toch wel de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Als er niet wordt gewonnen, dreigt een seizoen in de grijze middenmoot.

BAS
De vraag is of er in Biddinghuizen nog mensen zijn die geloven in directe handhaving van BAS. Na de nederlaag van vorige week staan de Biddinghuizenaren immers op zeven punten achterstand van concurrenten HTC en VIOS Vaassen, die beide ingehaald moeten worden om rechtstreeks te handhaven. BAS speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hattem, de ploeg die onlangs nog met liefst 6-0 te sterk was.

Reaal Dronten
De grootste uitdaging heeft Reaal Dronten, want zij krijgen koploper Dieze West op bezoek. Dieze heeft tien punten voorsprong op nummer twee VHK en verloor dit seizoen slechts vijf punten. Reaal wil een gooi doen naar de derde periodetitel, maar liep wat dat betreft al tegen averij op bij VHK. Daar werd verloren (2-1), waardoor de mannen van trainer Burak Yargan zich eigenlijk geen misstap meer kunnen veroorloven. 

Programma

14.30 uur AVWā€™66 - asv Dronten

14.30 uur BAS - Hattem

14.30 uur Reaal Dronten - Dieze West

15.00 uur Swiftā€™64 - VIOS Vaassen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden