BAS en Reaal Dronten komen elkaar volgend seizoen niet tegen.
BAS en Reaal Dronten komen elkaar volgend seizoen niet tegen. Foto: Ā©maartenheijenk.nl

Competitie-indelingen overhoop, geen derby tussen Reaal en BAS

Sport

DRONTEN - De KNVB heeft voor asv Dronten, BAS, Reaal Dronten en Swiftā€™64 zacht gezegd opmerkelijke competitie-indelingen gepubliceerd. Zo moet asv Dronten in de eerste klasse naar Oldenzaal, maar ook Heerenveen, terwijl vierdeklassers BAS en Reaal Dronten in verschillende competities zijn ingedeeld. Er wordt dus geen derby gespeeld aankomend seizoen. 

Asv Dronten speelt na de zomerstop in de eerste klasse E en dat is een ronduit bijzondere competitie. De promovendus treft DOS Kampen, Go-Ahead Kampen en KHC, maar ook VV Heerenveen, Quickā€™20 uit Oldenzaal en DZOH uit Emmen. 

Voor Swiftā€™64 is de competitie ook al over de kop gegaan. De derdeklasser is ingedeeld in de derde klasse B, waarin het oude bekenden als ESC en DSVā€™61 tegenkomt. Lelystadā€™67 is ook onderdeel van die competitie, net als onder andere Zeewolde, Zwart Witā€™63, EFCā€™58 en Hoevelaken. 

Reaal Dronten had een derby tegen BAS voorzien, maar dat gaat niet door. De KNVB heeft besloten om beide ploegen in te delen in andere competities. Reaal speelt na de zomervakantie in de vierde klasse E, waarin het veel tegenstanders van vorig seizoen treft. Denk aan VSW, Wijthmen, Wilsum en sv Zalk. Nieuwe gezichten in deze klasse zijn onder andere MSC en Alcides uit Meppel en ook Ulu Spor. Die club stapte over van de zondag naar de zaterdag.

BAS gaat een heel andere kant op. De degradant komt uit in de vierde klasse D, waarin het twee tegenstanders van vorig seizoen tegenkomt: Hulshorst en ā€˜t Harde. Daarnaast moet het onder andere aantreden tegen Apeldoornse Boys, EZCā€™84, Prins Bernhard en WZC Wapenveld. 

Eerste klasse E

1. Achillesā€™12
2. asv Dronten
3. DOS Kampen
4. DZOH
5. Epe
6. Go-Ahead Kampen
7. VV Heerenveen
8. Hulzense Boys
9. KHC
10. Noordscheschut
11. Quickā€™20
12. SVI
13. SVZW
14. WHC

Derde klasse B

1. DSVā€™61
2. EFCā€™58
3. Elspeet
4. ESC
5. Hoevelaken
6. KVVA
7. Lelystadā€™67
8. Swiftā€™64
9. Terschuurse Boys
10. VVOP
11. Zeewolde
12. Zwart Witā€™63

Vierde klasse D

1. Apeldoornse Boys
2. BAS
3. EZCā€™84
4. ā€˜t Harde
5. Hulshorst
6. Noord Veluwe Boys
7. Prins Bernhard
8. SEH
9. De Veluwse Boys
10. VEVO
11. WZC Wapenveld
12. ZVVā€™56

Vierde klasse E

1. Alcides
2. CSVā€™28
3. ā€˜s-Heerenbroek
4. HTC
5. Kampen
6. MSC
7. Reaal Dronten
8. Ulu Spor
9. VSW
10. Wijthmen
11. Wilsum
12. sv Zalk